Hollywood Classic Entertainment – Korsičtí bratři

Jako další starší kousek v ediční řadě Filmopolis vybral Hollywood Classic Entertainment na středu 19. ledna 2011 za 99,- Kč film Korsičtí bratři. Příběh dvojčat ze zámožné rodiny Franchiů, která byla při narození oddělena. Podle románu Alexandra Dumase.

V rodině Franchiů se narodí dvojčata – Paolo a Leone. Jejich otec Dominico je brzy nucen zabít Carla Sagona, což nezůstane bez odvety. V noci se do jeho sídla přijede pomstít Carlův otec baron Gerolamo Sagona. Spolu se svými muži všechny Franchie vyvraždí a dům podpálí. Dominicovi se však podaří se ženou a dvojčaty včas uprchnout. Paolo je nemocný, a tak se s ním Dominico vydá do města k lékaři a svou ženu s Leonem mezitím posílá do bezpečného úkrytu. O pár hodin později je ale Dominico zavražděn a dítěte se ujme dr. Dupont se ženou a odjedou s ním do Paříže. Všichni se domnívají, že dítě zahynulo spolu s Dominicem. A tak bratři, kteří masakr přežili, byli rozděleni a vychováváni každý jinde.

 

O 23 let později Paolo Dupont promuje v Paříži na lékařské fakultě. Netuše nic o své minulosti, zamiluje do dívky od Sagonů.

 

Leone, vychovávaný po smrti matky přítelem svých rodičů, se ve stejný den, kdy Paolo promuje, dozví pravdu o smrti svého otce a bratra a je rozhodnut je pomstít…

Opět poměrně značný rozptyl, od 40 do 60 procent, domácí komentář ani jeden, v cizině to není o moc lepší: Klasické melodrama se vším, co k tomu patří – odcizená dvojčata, krev a vášeň, souboje, únosy, zrada, spousty postav, noblesní darebák, předtuchy a telepatie. Dnes už se nic takového netočí… .

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 1961

Délka: 102 minut

Původní název: I fratelli Corsi / Les frères Corse

Světová premiéra: 22. prosince 1961 – Itálie

Režie: Anton Giulio Majano

Námět: Alexandre Dumas starší

Scénář: Paul Andréota, Diego Fabbri, Roberto Gianviti, Bruno Guillaume, Anton Giulio Majano, Fulvio Palmieri

Produkce: Leo Cevenini, Georges Cheyko, Vittorio Martino

Hudba: Angelo Francesco Lavagnino

Kamera: Bitto Albertini

Střih: Georges Arnstam, Adriana Novelli

Kostýmy: Maria Baroni

Společnost: Flora Film / Méditerranée Cinéma / Variety Film Production

Hrají: Geoffrey Horne (Paolo Franchi / Leone Franchi), Valérie Lagrange (Edith), Gérard Barray (Giovanni Sagona), Mario Feliciani (Dr. Dupont), Emma Daniel (Gabrielle De Roux), Jean Servais (Gerolamo Sagona), Amedeo Nazzari (Orlandi), Nerio Bernardi (profesor Perrier), Alberto Farnese (Gaspare), Raul Grassilli (Raul Sagona), Franco Graziosi (Domenico), Germano Longo (Claudio Franchi), Sandro Moretti (Claudio), Lucilla Morlacchi, Paola Patrizi (Mariella), Aldo Pini (Morny), Laura Solari (Luisa Dupontová), Ferdinando Tamberlani (hrabě Franchi), Luigi Vannucchi (Luigi Sagona), Lia Zoppelli (teta Mary), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný