IFA movie – Vlkodlak V

Párkrát jsme si zakvíleli s obálkami Filmagu v ediční řadě Horor, jeden z chybějících dílů v dosavadní řadě v pátek 21. ledna 2011 figuruje v oznámených plánech IFA Music. V edici IFA Movie by se měl objevit mírně přejmenovaný Vlkodlak V. – Znovuzrození. Skutečně v pátek vyšlo, cena 59,- Kč. Hrad plný hrůzy.

Skupinka turistů se sejde na noc na hradě. Podle imdb a wikipedie maďarském (na různých místech je řeč přímo o Budapešti), ale třeba podle allmovie nebo rottentomatoes v rumunském, jak uvádí i obal. Ten byl po 500 let zapečetěný. V chodbách ale nejsou sami. Jednoho po druhém tu likviduje vlkodlak. Krvavá večeře z roku 1489 pokračuje přesně o 500 let později…

 

Hrabě Istvan pozval na svůj hrad pár hostů, kteří však nebyli pozváni náhodou, protože mají hodně společného. Jsou totiž potomky rodu, který žil na hradě právě před pěti sty lety. Znovuzrození Howlinga v roce 1989 přinese turistům děs a hrůzu. Jeden za druhým mizí a poté jsou nalezeni ve sklepeních s prokousnutým hrdlem. Jeden z živých je vlkodlak, který pomalu a systematicky vraždí. Ale který? Navíc jsou objeveny tajné chodby, kterými se vlkodlak pohybuje po celém hradu. Zbytek nocujících turistů se spojí a vedou pátrání po děsuplném zabijákovi.

 

Většinou spíš pod 40 procent: Trochu to připomíná Deset malých černoušků. V sestupné tendenci předchozích dílů docela klenot, slušná atmosféra, jakés takés tajemství a vlastně bez vlkodlaků (sem tam chlupy, masakr v žádném případě nečekejte).

Zadní strana obálky 

Finální verze zadní strany 

Žánr: Horor

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1989

Délka: 96 minut

Původní název: Howling V: The Rebirth

Světová premiéria: 9. května 1989 – USA

Režie: Neal Sundström

Námět: Gary Brandner (román)

Scénář: Freddie Rowe, Clive Turner

Produkce: Gary Barber, Harvey Goldsmith, Steven A. Lane, Robert Pringle, Edward Simons, Clive Turner

Hudba: The Factory

Kamera: Arledge Armenaki

Střih: Claudia Finkle, Bill Swenson

Společnost: Allied Vision / Lane Pringle Productions / Mafilm Studios / Hungarofilm

Natáčeno: Maďarsko

Hrají: Philip Davis (hrabě Istvan), Victoria Catlin (Dr. Catherine Peakeová), Elizabeth Shé (Marylou Summersová), Ben Cole (David Gillespie), William Shockley (Richard Hamilton), Mark Sivertsen (Jonathan Lane), Stephanie Faulkner (Gail Cameron), Mary Stavin (Anna), Clive Turner (Ray Price), Nigel Triffitt (profesor), Jill Pearson (Eleanor), József Madaras (Peter), Renáta Szatler (Susan), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: