Filmag horor – Pohřbeni zaživa

I když se to z obálky Filmag vlastně nikde nedozvíte, tak ve středu 26. ledna 2011 bude za 59,- Kč v ediční řadě Horor ke koupi televizní film s názvem Pohřbeni za živa, který je druhým dílem. Ten první (v jednotném čísle) vyšel už v roce 2009. Historie se opakuje. Mrtví vstávají z hrobu a touží po jediném – pomstít se!

Celých deset let už kolují pokojným malým americkým městečkem podivné pověsti o tom, že Clint Goodman vstal z hrobu, aby zabil svou nevěrnou manželku a jejího milence, doktora, který obstaral jed k jeho otravě. Nyní se, jak se zdá, historie opakuje.

Když mladá Laura Riskin zdědí značný majetek, doufá, že s manželem Randym konečně budou tou správnou rodinou s hezkým domem a dětmi. Randy má však zcela jiné plány a rozhodne se společně se svou atraktivní, cynickou a bohatství chtivou milenkou Roxanne manželku zabít, zmocnit se dědictví a společně začít jinde nový luxusní život. Všechno má vypadat nenápadně a tak si dvojice vybere jed, shodou náhod stejný, kterým se před lety pokusili otrávit Clinta.

Jenže mrtvá manželka ještě neřekla své poslední slovo. Upadne do hlubokého komatu se všemi klinickými příznaky smrti, shodou okolností je pohřbena bez pitvy i posmrtných úprav. Když se nakonec v hrobě probudí, podaří se jí uniknout z rakve i z hrobu. Víko rakve se otevírá a zhrzená Laura se vrací do našeho světa.

Děsivý zážitek v ní probudí touhu pomstít se zrádnému manželovi i jeho milence a nečekanou pomoc nachází u tajuplného cizince, který nedávno dorazil do městečka (kterým není nikdo jiný než její strýc Clint). Jeho posmrtné zkušenosti ji přijdou obzvláště vhod nejen při plánování pomsty…

I když jde konečně o odklon od propadové produkce Asylum, zatím se hodnocení zvedlo pouze těsně pod hranici 50 procent: Nejedná o nic zvláštního, prostě obyčejný tv film, kopírující první díl.

Zadní strana obálky 

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 88 minut

Původní název: Buried Alive 2

Světová premiéra: 18. června 1997 – USA

Režie: Tim Matheson

Scénář: Walter Klenhard

Produkce: Niki Marvin, John V. Stuckmeyer

Hudba: Michel Colombier

Kamera: Jacques Haitkin

Střih: Virginia Katz

Kostýmy: Robert M. Moore

Společnost: Niki Marvin Productions / USA Pictures / Universal TV

Hrají: Ally Sheedy (Laura Riskinová), Stephen Caffrey (Randy Riskin), Tracey Needham (Roxanne), Tim Matheson (Clint Goodman), Brian Libby (Embalmer), Shawnette Baity (gospelová zpěvačka), Clifton Daniel (Walter), Ron Dortch (dokotr Diner), Keith Flippen (asistent Embalmer), Tommy Hinkley (šerif Jim Puller), Lonnie Horsey (Ed), Elaine Nalee (Edith), Eric Paisley (ministr), Mike Pniewski (Dr. Ford), J. C. Quinn (Curtis), Ruth Reid (Geena), Nina Repeta (Sherry), Gray Sibley (Grave Digger), Troy Simmons (kamelot), Gina Stewart (Dr. Unserová), Robert C. Treveiler (Eric), Rick Warner (vykonavatel), David Wells (Harold), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: