Blesk – Rodina policajtů III – Podezření

A do třetice z katalogu H.C.E. s logem Blesku v pondělí 24. května 2010 bude pokračovat televizní sága Rodina policajtů 3 – Podezření za 49,- Kč. Tentokrát je to osobní. Feinovi znovu zasahují, tentokrát se v případu dvojnásobné vraždy ocitají ve světě politiky.

Policejní rodinný klan Feinů stále tělem i duší udržuje zákon a pořádek v Milwaukee. Ať už je to hlava rodiny a zkušený veterán Paul Fein nebo jeho děti, které všechny stojí v řadách obránců zákona – oba synov jsou policisté, jedna dcera je právní zástupkyní, druhá právě nastoupila jako čerstvý absolvent u policejního sboru.

Jedné noci se Paul Fein se svou kolegyní Anne Meyersovou vydává na místo ohlášené vraždy. Na místě činu už je jeho syn Ben Fein, který dohlíží na zajištění stop. Obětí zločinu se stal vedoucí starostovy volební kampaně, bohatý bankéř Philip Chandler se svou manželkou.

 

Prvním podezřelým se stává Chandlerův problematický syn z prvního manželství Evan, Paul proto vyšle Bena s Meyersovou, aby ho našli a vyslechli. Muž se však před nimi dá na útěk v autě a později tvrdí, že měl strach o svůj život a chystal se opustit zemi. Jeho obavy zřejmě souvisí se skutečností, že mu otec výhodně prodal před více než dvěma lety svou banku, a vypadá to, že se bál oprávněně: někdo ho ještě v noci v autě zastřelí.

Zdá se, že klíčem k případu bude banka, Ben ji proto nechá prověřit a zjistí, že v době prodeje prověřoval banku také jeho otec, potom však vyšetřování zastavil. Ben je přesvědčen, že je na stopě praní špinavých peněz a je odhodlán banku prověřit důkladně.

 

Paul Fein musí mezitím řešit další problémy. Za několik dnů má odejít do výslužby policejní prezident a on dostane nabídku nastoupit na jeho místo, současně se musí postarat o svého nejmladšího syna Eddieho, který si klade za vinu nezdařenou policejní akci, při které zahynul jeden jeho kolega. A jak vyšetřování pokračuje, ukazuje se, že ve městě operuje gang úředníků, který je zapleten do obchodu s drogami, jejichž vlna poslední dobou Milwaukee zaplavila. A když se Feinové do případu zakusují stále hlouběji, jejich životy i životy jejich blízkých se ocitají ve vážném ohrožení.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Se stoupající číslovkou hodnocení klesá, kolem 50 procent cizina, u nás už jen 18 procent: Dvě hodiny ničeho. Úděsný scénář, špatně předstíraná akce. Smutný konec filmografie skvělého herce… Kdybychom raději na pultech našli další Přání smrti.

Obrazovka z DVD 

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 87 minut (1:26:47)

Původní název: Family of Cops III

Světová premiéra: 12. ledna 1999 – USA

Režie: Sheldon Larry

Scénář: Noah Jubelirer

Produkce: Douglas S. Cramer, Nicholas J. Gray

Hudba: Fred Mollin

Kamera: Albert J. Dunk

Střih: James Bredlin

Kostýmy: Resa McConaghy

Společnost: Alliance Atlantis Communications / The Cramer Company / Joel Blasberg Company

Natáčeno: Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Charles Bronson (Paul Fein), Sebastian Spence (Eddie Fein), Barbara Williams (Kate Feinová), Kim Weeks (Anne Meyersová), Torri Higginson (Caroline Chandlerová), Nicole de Boer (Jackie Feinová), Sean McCann (Jim Grkowski), Sabrina Grdevich (Fran Smollenová), Joe Penny (Ben Fein), Jan Filips (William Warden), Cynthia Belliveau (Melanie Feinová), Stephanie McLellan (Maya Feinová), Heather Gordon (Tali Feinová), Chris Leavins (Vincent Coelle), Diego Chambers (Ernesto Gasparro), Art Hindle (starosta Edwards), Greg Spottiswood (Evan Chandler), Jesse Collins (zástupce starosty Albright), Jonathan Potts (Sam), Phillip Jarrett (Miliken), Diane D’Aquilaová (policistka), Pat Moffatt (Rose), Doug Lennox (Lungren), Kyrin Hall (Vondra), Conrad Bergschneider (policejní kapitán), Clive Cholerton (Phillip), Laura Catalan (žena v baru), Philip Akin (seržant na služebně), Louis Del Grande (barman Sean), Mark Humphrey (Matthew), Andrew Tarbet (policista), Steve Mousseau (detektiv Dillon), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný