Vapet vás baví – Osudová chyba

Vapet ve čtvrtek 13. ledna 2011 poněkud v rozporu s názvem edice Vás baví nabídne direkt-to-video thriller Osudová chyba, digipack za 69,- Kč. Dva hráči, jedna budova, žádná pravidla… Architektka se brání perverznímu nočnímu hlídači.

Oficiální text trochu nedává smysl:

Večeře při svíčkách, intimní šero, oblíbené jídlo a hudba… Ideální scéna pro krásný romantický večer. Až na to, že takovéto překvapení pro krásnou Hillary nepřipravil její milovaný Craig, ale Sam, šílený psychopat v uniformě vrátného. Hillary se má stát obětí jeho zvrhlé touhy. Je totiž uvězněná v nedobytném mrakodrapu a Sam je, zdá se, mrtvý v jedné z výtahových šachet.

Jak hlavní hrdinku může psychopat honit, když podle textu leží mrtvý ve výtahu?

Zahraniční anotace praví cosi v tomto smyslu:

Žena, která trpí depresemi, se stane objektem touhy pracovníka ochranky, který měl možnost přečíst si její deníky a byl fascinován zapsanými sexuálními fantaziemi.

A ještě pusťme ke slovu televizní program:

Mladá a půvabná architektka Hillary sama navrhovala úřední budovu, ve které nyní pracuje. Zná ji jako své boty, ale jedno netuší: psychopatický noční hlídač Sam je do ní zamilovaný a neustále ji sleduje. Přečetl si totiž její zápisky, v nichž popisuje své frustrace a naléhavě žádá milence svých snů, aby ji zachránil. Když chce Hillary jednoho večera z kanceláře odejít, jsou všechny východy zamčené. V podzemní garáži potká přítele Craiga, se kterým se nakonec začne milovat v autě, aniž by tušila, že je při tom úchylák sleduje na monitoru průmyslové televize. Sam se natolik rozběsní, že se rozhoduje použít nejkrajnějších prostředků, aby mohl mít milovanou bytost alespoň jednu noc jenom pro sebe. Pro Craiga a Hillary se hermeticky uzavřený dům stává smrtelnou pastí…

Rozpětí od 30 do 50 procent: Absolutní zbytečnost, kterou nemá smysl sledovat ani kvůli zvědavosti, jaké pytlíkoviny dokázal scénárista vymyslet.

Zadní strana obalu 

Žánr: Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 85 minut

Původní název: Lower Level

Světová premiéra: 16. ledna 1992 – USA, Německo

Režie: Kristine Peterson

Scénář: Hillary Black, W. K. Border, Michael Leahy, Joel Soisson

Produkce: W. K. Border, Lisa C. Cook, Michael Leahy, Joel Soisson

Hudba: Terry Plumeri

Kamera: Wally Pfister

Střih: Nina Gilberti

Společnost: First Look International / NEO Motion Pictures

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: David Bradley (Sam), Elizabeth Gracen (Hillary Whiteová), Jeff Yagher (Craig Fulson), Shari Shattuck (Dawn Simms), David H. Sterry (Dwight), Luis Contreras (člověk na ulici), Eric Fleeks (servisní technik), David „Ross" Wolfe (servisní technik), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: