DVD com – Do naha!

Dne 18. ledna 2011 by se mohl, ale také nemusel, někde objevit na vybraných stáncích titul Do naha! Proč ve vybraných? No protože tento titul dodává společnost DVDCom. Ke koupi by měl být za 99,- Kč.  

Hořká komedie DO NAHA!, odehrávající se v severoanglickém průmyslovém městě Sheffieldu, pojednává o tak neveselých věcech, jako jsou nezaměstnanost či ohrožení tradiční mužské role. Šest mužů, vedených navenek suverénním Gazem a potýkajících se s finančními, rodinnými a psychickými problémy, se pokusí získat peníze. Zorganizuje pánskou striptýzovou šou, jejíž atrakcí jsou oni sami. Obnažit se na veřejnosti a zároveň si přitom zachovat důstojnost ovšem není pro nikoho z nich vůbec jednoduché.

 

Režisér Peter Cattaneo pracuje ve svém debutu s výraznými typy, jež jsou vedle svého vzhledu většinou charakterizovány i dramatickými vnitřními rozpory. Příběh je vyprávěn s jiskřivým, suchým, místy černým humorem a také s lehkou dávkou sentimentu. Navíc vyrůstá na pozadí přesvědčeně ztvárněné sociální reality: problémy hrdinů nejsou v první řadě existenční, nýbrž spíše existenciální. V toporném striptýzovém tanci jde více než o odhalování jejich těla o odhalování jejich nitra. Nahota, kolem níž se celý děj zdánlivě točí, tak zcela ztrácí svůj erotický náboj…

Tolik oficiální text distributora. Tuzemské hodnocení je celkem slušně k 80 procentům. Jedná se tedy o komedii, která má ale velice blízko k realitě života. Partička chlápků se rozhodne si přivydělat ve své nezaměstnanosti, a to tím, že bude dělat pánský striptýz. Celé to vymyslí hlava skupiny Gaz a my můžeme sledovat vše, co předcházelo tomu, než dojde k prvnímu představení. Za pozornost rozhodně stojí i hudba.

 

DVDCom není, jak uvádějí některé prameny, prvním vydavatelem tohoto DVD u nás. Již vyšlo před několika lety a ještě dnes na něj můžeme občas narazit v Levných knihách… Snímky z menu jsou z tohoto předchozího vydání, které bylo bohaté na jazykové mutace i titulky, jak na tom bude toto vydání, těžko říct. Ale již tehdy DVD neobsahovalo žádné bonusy.

Žánr: komedie

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1997

Původní název: The Full Monty

Světová premiéra: 13. srpna 1997 – USA

Délka: 91 minut

Režie: Peter Cattaneo

Scénář: Simon Beaufoy

Produkce: Paul Bucknor, Polly Leys, Uberto Pasolini, Lesley Stewart

Hudba: Anne Dudley

Kamera: John de Borman

Střih: David Freeman, Nick Moore

Kostýmy: Jill Taylor

Společnost: Redwave Films / Channel Four Films / Twentieth Century Fox Film Corporation

Hrají: Robert Carlyle (Gaz), Mark Addy (Dave), William Snape (Nathan), Steve Huison (Lomper), Tom Wilkinson (Gerald), Paul Barber (Horse), Hugo Speer (Guy), Lesley Sharp (Jean), Emily Woof (Mandy), Deirdre Costello (Linda), Paul Butterworth (Barry), Dave Hill (Alan), Bruce Jones (Reg), Andrew Livingstone (Terry), Vinny Dhillon (Sharon), Kate Layden (Bee), Joanna Swain (Sheryl), Diane Lane (Louise), Kate Rutter (Dole Clerk), June Broughton (Lomperova máma), Glenn Cunningham (policejní inspektor), Chris Brailsford (seržant), Steve Garti (policista), Malcolm Pitt (manažer klubu), Dennis Blanch (ředitel), Daryl Fishwick (sociální pracovník), David Lonsdale, Muriel Hunte (máma Horse), Fiona Watts (Beryl), Theresa Maduemezia Fiona Nelson (sestra Horse), The British Steel Stockbridge Band (Brass Band)

Menu DVD z Levných knih 

Údaje o DVD neznámé (uvedeno předchozí vydání):

Zvuk: Český, anglický, maďarský, polský, ruský, turecký

Titulky: české, anglické, maďarské, polské, ruské, turecké

 

Nastavení DVD z Levných knih

 

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)