Vapet – Soumrak samurajů

I když název vyvolával naději, že se snad dočkáme prvního z filmů trilogie, jejíhož závěrečného reprezentanta jsme mohli zakoupit minulý týden, není tomu tak. Ale není čeho litovat, i tento příspěvek žánru se honosí velmi vysokým hodnocením. Vapet v pondělí 14. února 2011 nabídne Soumrak samurajů v digipacku za 99,- Kč.

Za dávných časů bylo v Japonsku bráno opuštění klanu jako zrada, ale Kanichiro Yoshimura ze své rodné vesnice přesto odešel. Dostal se do elitní Shinsengumi, školy nejlepších samurajů.

 

 

 

 

A i když zprvu jako samuraj příliš nevypadal, choval se hamižně a pro pár pytlů rýže neváhal sekat hlavy, byl opravdovým hrdinou. Měl k tomu veliký důvod – lásku k rodině, kterou musel zasytit.

Potisk DVD 

Když se nad vládou samurajů začala stahovat mračna a přišla dlouhá a nemilosrdná válka, měl krví zborcený Youshimura jen jediný sen: po letech zase spatřit svou rodinu…

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Opět příjemně kolem 80 procent: Nádherný příběh z konce éry Tokugawa, zasazený do vzpomínek nad fotografií na stole. Občas ale přece jen zdlouhavé, příliš emocionální a přeci jen nedosahující kvalit Yamadovy trilogie.

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: Japonsko

Rok vzniku: 2003

Délka: 138 minut

Původní název: 壬生義士伝 / Mibu gishi den

Světová premiéra: 18. ledna 2003 – Japonsko

Režie: Yôjirô Takita

Scénář: Jiro Asada, Takehiro Nakajima

Produkce: Nozomu Enoki, Hideji Miyajima

Hudba: Joe Hisaishi

Kamera: Takeshi Hamada

Střih: Nobuko Tomita

Společnost: TV Tokyo / TV Osaka / DENTSU Music And Entertainment / Eisei Gekijo / Culture Publishers / Shochiku Company

Hrají: Kiichi Nakai (Kanichiro Yoshimura), Kôichi Satô (Hajime Saitô), Yui Natsukawa (Shizu / Mitsu), Takehiro Murata (Chiaki Ono), Miki Nakatani (Nui), Yûji Miyake (Jiroemon Ono), Yoshinori Hiruma (Shinpachi Nagakura), Keisuke Horibe (Yasunoshin Shinohara), Atsushi Itô (Chiaki Ono v mládí), Hideaki Itô (Yoshinobu Tokugawa), Ryo Kase (Shûhei Kondô), Momo Nakayama (Mitsu Yoshimura v mládí), Eugene Nomura (Toshizô Hijikata), Ayumu Saitô (Kashitaro Itô), Masato Sakai (Sôji Okita), Sansei Shiomi (Isami Kondô), Sora Tôma (Kaichirô Yoshimura), Kôji Tsukamoto (Sonoyama), Dai Watanabe, Tatsuo Yamada (Sasuke), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 japonsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný (překvapivě ani dříve obvyklé upoutávky na začátku DVD)