Hollywood Classic Entertainment – Cesta zničení

Hollywood Classic Entertainment pokračuje v uvádění slabých a ještě slabších titulů s logem deníku Blesk ve čtvrtečních termínech. 3. března 2011 je za 59,- Kč na řadě televizní Cesta zničení, v některých českých zdrojích uváděná jako Ničivá stopa.

Nevydařený nanotechnologický pokus, jehož výsledkem je masivní smrtící exploze, byla jako jediná svědkem mladá reportérka Katherine, která nyní drží v rukách důkaz na odhalení pravdy. Následky exploze jsou obrovské. Nebezpečné nano částice unikají do stratosféry a způsobují nepravidelné změny počasí. Uprostřed ničivých bouřek musí Katherine za každou cenu doručit důkaz vládě, a to dřív nežli smrtící katastrofa nabere světových rozměrů.

Imdb.com 37 procent, csfd.cz 21: Hloupá laciná ptákovina. Věc, která vypadá jako hejno černých pixelů z hodně staré počítačové hry, se pokouší převzít vládu nad světem. Roztomiloučká Danica prchá před ošklivým vládním spiknutím a bandou gangsterů. Jako komedie by to možná ušlo. Studijní materiál, co všechno se dá ve filmu udělat špatně…

Zadní strana 

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 85 minut

Původní název: Path of Destruction

Světová premiére: 24. září 2005 – USA

Režie: Stephen Furst

Scénář: Chase Parker

Produkce: Jeffery Beach, John Cappilla, Phillip J. Roth, T.J. Sakasegawa

Kamera: Lorenzo Senatore

Střih: Greg Babor

Kostýmy: Elena Stoyanova

Společnost: Armored Productions / Sci Fi Pictures / United Film Organisation

Natáčeno: Seattle, Washington, USA / Sofie, Bulharsko

Hrají: Danica McKellar (Katherine Sternová), David Keith (Roy Stark), Chris Pratt (Nathan McCain), Stephen Furst (Terry), Franklin Dennis Jones (plukovník Thomas Miller), Richard Wharton (Dr. Van Owen), Ray Baker, Ryan Spike Dauner (laboratorní pracovník), Michael Cory Davis (Eric), Griff Furst (Krieger), Jeff Rank (otec), Atanas Srebrev (Purcell), Jonas Talkington (radiooperátor), Raicho Vasilev (strážce), a další

Údaje o DVD: (těžko soudit, nakolik jsou pravdivé, náhled obalu sice patří popsanému filmu, ale údaje o štábu a hercích patří k dřívějším Kobylkám) :

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný