Vapet – Nové pěsti

Vapet pokračuje v krasojízdě po bohaté filmografii Jackieho Chana a v pondělí 23. května 2011 budou na pultech Nové pěsti v digipacku za 99,- Kč. Na útěku z okupované Šanghaje do Tchaj-wanu se snaží hlavní hrdina zachránit školu bojových umění před japonským mistrem kung-fu, který se rozhodl ji zničit…

A pak že nás vydavatelé nečtou… Smutné je, že to člověk zjistí až v okamžiku, kdy se někdo odpovědný ve společnosti podívá na graf klesajících zisků a rozhodne se, hergotsakra, že za to někdo musí být zodpovědný! Můžu já za to, že v Googlu vyjíždíme tak nahoře? A tak zřejmě proto, že nejsme dost oslavní, zůstáváme do dalších dní bez podkladů o titulech tohoto nakladatelství. Asi se daleko víc vyplatí za peníze inzerovat v novinách, které nikdo nečte (a teď jsem určitě nakrknul dalšího vydavatele).

Jedna verze obsahu:  

Poté, co je v Japonci obsazené Šanghaji zničena škola bojových umění a mistr Ching Wu, který ji založil a vedl, je zabit, slečna Lee uprchne společně se dvěma studenty do Tchaj-wanu, kde žije její dědeček Su Onli, který tu nejen vede svou vlastní školu bojových umění, maskovanou jako tělocvična pro zaměstnance jeho obchodní firmy, ale současně je aktivním členem čínského hnutí odporu, což ovšem Lee netuší. Na ostrově jsou ještě další tři školy bojového umění, ale všechny se ocitnou v nebezpečí v okamžiku, kdy se je rozhodne zničit japonský mistr bojových umění Akumora v obavách, že by mohly povzbuzovat čínskou národní hrdost. Jeho cílem je získat všechny školy pod svou kontrolu a to znamená zabít jejich mistry a majitele, v čemž mu pomáhá smrtelně nebezpečná bojovnice, jeho dcera Jen Da So. Sotva Lee dorazí na Tchaj-wan, je oloupena o skříňku s drahocennými nunčakami. Zlodějem je mladý A lung, který se sice narodil v zámožné rodině, ale společně se svým přítelem, starým Chinem se živí jako drobný zlodějíček. Do své školy bojových umění se ho pokusí zlákat podlézavý mistr Lin, A lung se však netají nechutí k bojovým uměním a k Linovi, který kolaboruje s Japonci, obzvláště. Linovi žáci ho zato téměř ubijí k smrti, ale v poslední chvíli ho zachrání Lee. A lung jí vrátí uloupené nunčaky a když Japonci zabijí mistra Su během oslavy jeho osmdesátých narozenin a jeho vnučka Lee se rozhodne převzít jeho školu, přemůže svůj odpor k bojovým uměním a začne trénovat, aby se nakonec dokázal postavit v rozhodujícím souboji nepříteli nejhroznějšímu, samotnému Akumorovi.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Verze z webu vydavatele:

Jackie Chan v další ze svých nezapomenutelných rolí! Coby potulný zlodějíček A Lung dá tentokrát pořádnou nakládačku roztahovačným Japoncům. Utiskovaní Číňané před nimi uprchli na Tchaj-wan, kde si založili vlastní kung-fu školy. Jenže Japoncům je to málo a chtějí ovládnout i školy na ostrově. Jediný, kdo může zachránit budoucnost čínského bojového umění je právě A Lung. Pověsí svoje řemeslo na hřebík a začne tvrdě trénovat. Čeká ho krutý souboj na život a na smrt! 

Čistých 50 procent na imdb.com, na csfd.cz 57. Podle dostupných komentářů jde o sequel filmu Bruce Leeho Pěst plná hněvu, shodující se v některých postavách, které si dokonce zahráli titíž herci. Jackie je ve filmu za podřadného otloukánka, který se v superhrdinu zázračně promění až na konci filmu. Příšerně dlouhé, moc keců a málo soubojů, typický film v režii Lo Weie, který nedrží pohromadě… Kung-fu film má být o kung-fu. Zahraniční komentáře hovoří až o náznacích rasismu, když všichni Japonci jsou zobrazeni jako hovada, a Číňané, kteří s nimi spolupracují, jako pitomci a odsouzeníhodní zrádci.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama

Země původu: Hong Kong / Taiwan

Rok vzniku: 1976

Délka: podle imdb.com 112 minut, podle stránek vydavatele 83 minut (1:22:35)  

Původní název: Xin jing wu men

Světová premiéra: 8. července 1976 – Hong Kong

Režie: Wei Lo

Scénář: Wei Lo, Lei Pan

Produkce: Hsu Li Hwa, Wei Lo, San Min Lu

Hudba: Yung-Yu Chen

Kamera: Chui Yung Chen, Chung Yuan Chen, Yung Shu Chen

Střih: Yen Hai Li

Kostýmy: Wen-fu Tai

Společnost: Lo Wei Motion Picture Company

Hrají: Jackie Chan (A Lung), Ming Cheng Chang, Shen Lin Chang, Sing Chang, Siu Siu Cheng, Kam Cheung, Su Han, Yin-Chieh Han, Wai Hung Ho, Po Wei Hou, Chung Lin, Ming Liu, Wei Lo, Ping Lu, Yi Lung Lu, Nora Miao (slečna Lee), Ting Ken Shih, Hsin Chang Sun, Lan Sun, Robert Tai, Yan Tsan Tang, Chiang Liang Wang, Yung Sheng Wang, Hsiao Fu Weng, Mei Ching Yeh, Chung Yen, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 mandarínsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: pouze upoutávky na začátku DVD