Filmag válka dokument – Není klidných dnů – 2. DVD-Jaderné bombardéry

Ve čtvrtek 9. června 2011 nabídne edice Filmag v řadě Válka dokument druhou a zároveň závěrečnou část dokumentu Není klidných dnů za 99,- Kč, nese název Jaderné bombardéry.

Vojenské letectví patří k nejnáročnějšímu odvětví lidské činnosti. Každá sebemenší chybička se může stát osudnou, každý detail rozhoduje mezi životem a smrtí, mezi triumfem a tragédií. Piloti nevědí, kdy je klidných dnů a my jim často vděčíme za mír.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Pokud lze některou součást studené války považovat za přízančnou, pak to bylo dunění motorů strategického letectva, jejich starty a přistání. Plnilo potřeby národní bezpečnosti, která vyžadovala neustálou přítomnost flotily jaderných bombardérů ve vzduchu. I sebemenší závada mohla způsobit osádce osmimotorového stroje nesmírně složité potíže. Piloti pro takové situace používají výstižný výraz Hadi v kokpitu. Když berany letadla zvadnou jako tělo spícího hada a pedály jsou vláčné jako jeho ocas. Tak vznikají neuvěřitelné historky bombardovacích pilotů, jejichž přímými svědky můžete být nyní také vy.

Zadní strana 

Žánr: Dokument / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 44 minut (42:42)

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádný

Obraz: barevný/černobílý PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: další DVD