Vaříme s MF DNES – DVD Jamie Oliver 4

 

Deník Mladá Fronta DNES v pondělí 7. května 2007 pokračuje v sérii šesti DVD, které obsahují vybrané díly ze série Oliver´s Twist pod názvem Vaříme s MF Dnes 4, a které představují kulinářské umění Jamieho Olivera. Cena disku je opět 38,- Kč

 

 

 

Jamie Oliver je jedna z největších celebrit v oblasti vaření vůbec. Jeho recepty ho proslavily po celém světě. 

 

Jamie Oliver, nejpopulárnější britský kuchař, známý z televizní obrazovky jako "Šéfkuchař bez čepice". Ve svých pořadech ukazuje, že vaření je skvělá zábava. Sám o sobě říká: "Jsem takový mlsoun, který rád vymýšlí chutné věci a zkouší zajímavé recepty z ingrediencí, které má každý z nás doma." A tomu odpovídá i jeho heslo:" Vychutnej si jídlo dvakrát – jednou očima, poté na jazyku."

 

Snadná jídla z jedné pánve – Barbecue-grilování v bytě – Italské těstoviny 

 

OBSAH DVD:

 

1. Šup na pánev 

Jamieho kamarád Jimmy často vaří venku pod širým nebem. Jamie chce kamarádovi poradit, jak si jednoduše připravit tři skvělá jídla v jedné pánvičce – nenáročné vaření bez zbytečného nádobí. Tyto jednoduché recepty jsou ideální i pro ty, kteří mají malou kuchyň nebo vaří jen pro jednoho.

 

2. Barbecue po anglicku 

Jamie má den volna a chystá barbecue pro své dva australské kamarády Matta a Tobyho, kterým se stýská po domově. Anglické počasí ale není zrovna příhodné pro grilování, a tak se barbecue koná uvnitř v bytě. Matt je odborníkem na víno a Jamiemu radí, jak vybrat víno za dobrou cenu, vhodné k barbecue.

 

3. Dva mistři a pasta 

Legendární italský kuchař Gennaro Contaldo naučil Jamieho vše, co ví o italské kuchyni. Jamie navštíví Gennarovu restauraci, kde "maestro" připravuje své vlastní těstoviny a zkoumá, v čem tkví tajemství vaření po italsku. Naoplátku Jamie u sebe doma předvede Gennardovi svůj vlastní přístup k umění přípravy těstovin.