Intersonic – Neznámý Chaplin 1

InterSonic se ve středu 17. srpna 2011 vrací do království němé grotesky. Po předchozím dvoudílném životopise by se na pultech měla objevit 2 DVD dokumentu o králi komiků. Neznámý Chaplin – DVD 1 bude v prodeji za 69,- Kč. Poznejte nejslavnějšího komika všech dob.

Dokumentární snímek od historiků němého filmu Kevina Brownlowa a Davida Gilla nám přiblíží způsob práce nejslavnějšího komika všech dob.

Představí nám dosud nezveřejněné scény z Chaplinových filmů a další vzácné záběry ze soukromých archivů. Dokument Neznámý Chaplin poskytuje cenný pohled na jeho genialitu a filmovou tvorbu. Zahrnuje také rozhovory s lidmi, kteří ho znali a spolupracovali s ním.

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Film je rozdělen do tří částí na dvou DVD: Mé nejšťastnější roky, Velký režisér a Skryté poklady.

Na prvním DVD jsou dvě části – My Happiest Years a The Great Director. Tvůrci dokumentu měli díky vdově Oona O’Neil Chaplinové přístup ke vzácným materiálům soukromého rodinného archivu. První epizoda je věnována období 1916 -1917 a obsahuje kromě jiného rozhovory s Chaplinovou druhou ženou Litou Grey, synem Sydneym či herci Jackie Cooganem, Deanem Riesnerem, Georgií Hale a Virginií Cherrill. Druhá epizoda poskytuje možnost vidět pracovní metody, filmařské techniky či vývoj scénářů pro natáčené snímky. 

Na imdb.com téměř 90 procent, na csfd.cz 80, nadšené komentáře všude: Nepovedené scény, domácí videa, filmové testy, fotky a mnoho dalšího. Především vystřižené a nikdy nepoužité scény z mnoha snímků jsou opravdová lahůdka.

Zadní strana 

Žánr: Dokument / Komedie

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1983

Délka: 104 minut (52:12 + 52:18)

Původní název: Unknown Chaplin

Světová premiéra: 5. ledna 1983 – Velká Británie

Režie: Kevin Brownlow, David Gill

Scénář: Kevin Brownlow, David Gill

Produkce: Kevin Brownlow, David Gill

Hudba: Carl Davis, José Padilla

Střih: Trevor Waite

Společnost: Thames Television

Účinkují: James Mason (vypravěč), Albert Austin, Henry Bergman, Eric Campbell, Charles Chaplin, Geraldine Chaplin, Syd Chaplin, Sydney Chaplin, Virginia Cherrill, Jackie Coogan, Alistair Cooke, Douglas Fairbanks, Lita Grey, Georgia Hale, Robert Parrish, Edna Purviance, John Rand, Dean Riesner, Tiny Sandford, Roland Totheroh, Loyal Underwood, Kitty Bradbury, Frank J. Coleman, James T. Kelley, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

 

Zvukové stopy

 

Obraz: barevný/černobílý 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: nepřeskákatelné upoutávky na začátku DVD, z naší nabídky