Aha! – Četnické humoresky 4

Deník Aha! v edici Český seriál pokračuje ve vydávání seriálu Četnické humoresky – v sobotu 31. ledna 2009 za 49,- Kč vychází čtrtý disk se 3 díly.  

Muži z brněnské četnické pátrací stanice řeší vážné i veselé, tragické i směšné kriminální případy z doby první republiky. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DVD obsahuje 3 díly televizního seriálu:

 

10. díl: REPETENT – 74:53

Kdo je kuriózním pachatelem, který nevybíravým a krajně zapáchavým způsobem "zdobí" katedry vybraných škol?

 

Na místo tragicky zesnulého Toníčka přichází nový psovod pátračky s výmluvným jménem Ryba.Moc toho nenamluví a zdá se, že ukrývá nějaké tajemství. Arazímovi muži mají však jiné starosti, než aby pátrali po důvodech zamlklosti nového kolegy. Musí vyřešit nepříjemný úkol – kdo nevybíravým a krajně zapáchavým způsobem "zdobí" katedry vybraných škol. I když je toto pátrání poněkud zbavuje depresivní nálady po tragické smrti Andělčina ženicha, přesto by se raději věnovali méně trapnému případu. Při služební návštěvě dívčí školy narazí další nová posila četnického mužstva strážmistr Zahálka čirou náhodou na šarmantního, a přitom zvláštního Čechoameričana, který velkoryse podporuje studium dívek z chudých rodin. V té chvíli ještě strážmistr Zahálka netuší, že je nebezpečně blízko skutečně závažnému případu.

 

Hrají: T. Töpfer, I. Trojan, E. Pardus, Z. Herfortová, A. Antalová, S. Zindulka, J. Apolenář, A. Elsnerová, B. Navrátil, J. Janoušková, J. Štěpnička, N. Mukařovská a další

 

11. LÁZEŇSKÉ INTERMEZZO – 73:00

I o odovolené v lázeňském městě uprostřed společenských radovánek narazí správný četník na trestný čin.

 

Vrchní strážmistr Arazím má konečně týden dovolené. Ale zdá se, že se z toho raduje méně, než jeho půvabná přítelkyně květinářka Ludmila, která spolu s ním odjíždí do lázní Luhačovic. Starostlivé mužstvo mu dokonce opatří automobil z půjčovny, aby mohl v lázních skutečně "reprezentovat". Ale buďme bez starosti, Arazím se rozhodně nudit nebude. Zpočátku to vypadá na opravdu osvěžující odpočinkový pobyt. Lázeňské kůry, společenský život, procházky, povznášející vítězství v soutěži společenského tance. Ludmilka je v sedmém nebi. Ale pak dojde na serpentinách nad městem k loupežnému přepadení manželů Steinerových, při němž paní Steinerová zemře. Doktor Steiner patří k lázeňské honoraci a těžko lze pochybovat o jeho svědecké výpovědi. Profesionální posedlost nakonec Arazíma přinutí, aby se do případu přece jen vložil, byť k velké nelibosti nešťastné slečny Ludmily. Bylo vše opravdu tak, jak o tom vypověděl doktor Steiner a náhodní svědci tragédie?

 

Hrají: T. Töpfer, I. Trojan, F. Švihlík, A. Antalová, P. Kafková, P. Rímský, J. Satoranský, U. Kluková, I. Stránský, K. Janský, D. Klichová-Ondráčková a další

 

12. ČERNÁ RUKA – 69:20

Zdánlivě nevýznamná krádež finanční hotovosti na předměstské nádražní poště se postupně promění v případ celostátního významu, na jehož řešení má zájem nejen zemské velitelství, ale i ministerstvo železnic a především ministerstvo financí…  

 

Případ nazvaný Černá ruka nezačíná pro Arazíma moc dobře. Hlava mu třeští po oslavách z předchozího dne, kdy oslavoval s kamarády svátek Karla a navíc jsou četníci v nepříjemně brzkou ranní hodinu voláni do předměstké nádražní pošty, kde byla vyloupena příruční pokladna, ve které bylo uschováno, jak sděluje "akurátní" pan pokladník Komiš šestnáct tisíc tři sta sedmdesát korun přesně. Vloupat se do nádražní pošty chabě zajištěnými dveřmi nebylo rozhodně příliš obtížné, stejně jako otevření příruční pokladny. Ani uloupená čáska, i když značná, není nijak ohromující. To vedle stojící ohnivzdorný trezor už by byl tvrdší oříšek, když se ještě uváží, že je v něm uloženo půl milionu. Arazím trvá na tom, že je třeba provést kontrolu v trezoru uložené částky. Tam naštěstí nechybí nic, záhy se však situace dramaticky změní a o původně banální případ se začne zajímat zemské velitelství, ředitelství drah i ministerstvo financí. Zoufalý Arazím stále nemá žádný důkaz , který by "pátračku" uvedl na stopu zločince, a tak v nouzi nejvyšší požádá dokonce o spolupráci nyní už penzionovaného velitele Šiktance a dává prověřovat minulost všech zaměstnanců pošty. Všichni naši četníci pracují opravdu horečně na vyřešení zapeklitého případu, jen aby nebyli zahanbeni tím, že pátrání převezme speciální, za tím účelem přizvaný oddíl. Nakonec se přece jen Arazímovi podaří pachatele velké loupeže spojené s paděláním peněz dopadnout, a je až překvapující, jak nenápadný tento vskutku rafinovaný protivník byl. 

 

Hrají: T. Töpfer, I. Trojan, P. Kostka, L. Lakomý, K. Janský, Z. Černín, Z. Dryšl, J. Dufek, J. Záviš a další  

 

Žánr: Krimi / TV seriál

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2000  

Délka: 218 minut + bonusy

Režie: Antonín Moskalyk

Asistent režie: Karel Riegel, Jiří Nebenführ

Pomocná režie: Viktor Walter, František Švihlík

Námět: Michal Dlouhý

Scénář: Antonín Moskalyk, Pavlína Moskalyková, Drahoslav Makovička, Jan Otčenášek, Miloš Fedaš

Dramaturgie: Josef Souchop, Miloš Fedaš, Dana Špirková

Kamera: Radomír Řezáč, Josef Víšek  

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné  

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: Zákulisí seriálu Četnické humoresky (13:56), Fotogalerie