DVD edice – Dobrovolná oběť kanibala (BR)

Během října se v edičním plánu DVD edice nachází další premiérový titul, a to hned ve dvojím provedení. Nejprve za 199,- Kč na BR a ještě tentýž měsíc i na DVD. Jen ten název (ne)musel být oproti dosavadním zvyklostem vyšperkován o to poslední slovo, které původně chybělo – Dobrovolná oběť kanibala. Horor podle skutečné události, která šokovala celý svět. V ruce jsem disk držel v pondělí 10. října 2011, byť se žádná distribuční společnost na svých stránkách nehlásí k jeho rozvozu…

Film, který jste nikdy nechtěli vidět! Film, na který nikdy nezapomenete! Otřesný drastický příběh podle skutečné události, který šokoval celý svět!

 

Skutečný příběh německého kanibala, který se v roce 2001 přes internet seznámil se svou dobrovolnou obětí, člověkem, který byl ochoten se nechat porazit a sníst.

 

Dosavadní popis zněl takto:

Jeden muž chtěl sníst člověka, druhý chtěl být sněden. Oba jsou homosexuálové, našli se přes internet. Než se o to začala zajímat policie, všichni si mysleli, že jde jen o legraci.

Německý kanibal Armin Meiwese, který se v roce 2001 přes internet seznámil se svou dobrovolnou obětí, člověkem, který byl ochoten se nechat porazit a sníst (ve filmu se postava jmenuje Oliver Hartwin) je zde částečně podán očima studentky, kterou případ zaujal a rozhodla se vydat po jeho stopách a zjistit víc o kanibalově životě a jeho pohnutkách.

 

Mezi 50 až 60 procenty: Neberte si ke sledování žádné jídlo. Sice nejde o žádné zabijačkové orgie, spíš o psychologickou sondu, šokující tím, že jde o pravdu. Bohužel místy hodně nudné a i když je postava studentky zpříjemněním filmu, je vlastně úplně zbytečná.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Horor / Krimi / Thriller

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2006

Délka: 84 minut

Původní název: Rohtenburg

Světová premiéra: květen 2006 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Martin Weisz

Scénář: T. S. Faull

Produkce: Cordula Betz, Vanessa Coifman, Andreas Schmid, Stefan Sonnenfeld, Marco Weber

Hudba: Steven Gutheinz

Kamera: Jonathan Sela

Střih: Sue Blainey

Kostýmy: Anne Jendritzko

Společnost: Senator Entertainment Co / Atlantic Streamline

Natáčeno: Beyenburg, Wuppertal, North Rhine – Westphalia, Německo / Vohwinkel, Wuppertal, North Rhine – Westphalia, Německo / Wuppertal, North Rhine – Westphalia, Německo

Hrají: Keri Russell (Katie Armstrongová), Thomas Kretschmann (Oliver Hartwin), Thomas Huber (Simon Grombeck), Rainier Meissner (mladý Oliver), Marcus Lucas (Felix), Angelika Bartsch (Viktoria), Alexander Martschewski (Rudy), Nils Dommning (Karl), Pascal Andres (mladý Simon), Axel Wedekind (Domino), Tatjana Clasing (Hanna), Horst D. Scheel (profesor Zech), Stefan Gebelhoff (Simonův otec), Helga Bellinghausen (Simonova matka), Bojan Heyn (Bully), Valerie Niehaus (Margit), Nikolai Kinski (Otto Hauser), Kristen Dabies (Rosie), Karl-Heinz Kraus (bankovní manažer), Sybille J. Schedwill (paní Schinderová), a další

Údaje o BR:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: neuveden