Zábava pro celou rodinu – č. 11

V edici „Zábava pro celou rodinu“, specializující se na televizní pohádky, vychází další titul – pohádka s názvem „Řád saténových mašlí“. Pohádka vypráví příběh princezny Viktorie, která se zamilovala do mladého vévody Kristiána.

Řád saténových mašlí (TV)
Pohádka
ČR, 2000, 65 min
Režie: Jasmina Blaževič
Scénář: Eva Papoušková
Kamera: David Ployhar
Hudba: Vratislav Šrámek
Hrají: Jitka Asterová, Vilma Cibulková, Milan Šteindler, Jan Kraus, Miroslava Slepičková, Krisitina Paveleková, Sandra Jančíková, Meng Ting Shi a další.
V chladných zdech zámecké budovy Ústavu šlechtičen žijí pod vševědoucím dohledem Madam a Šafáře mladé dívky. Přísná výchova z nich, alespoň na první pohled, vytváří dokonalé zmenšené kopie dospělých. Pouze o samotě, hlavně v rozlehlém parku, co obklopuje Ústav, mizí nucená přetvářka a děti nabývají své charaktery. Tři schovanky Ústavu – hraběnka Beatrix, Mylady Lan-Anh, jejíž otec je čínským velvyslancem, a křehká Infantka Eleanor – vítají nově příchozí, princeznu Viktorii. Ta přináší do společenství dívek další dimenzi – lásku, co chová k vévodovi Kristiánovi a kvůli které je svými královskými rodiči zde, daleko od domova, ukryta…

Žánr:
Pohádka
Distributor: Areca Multimedia s.r.o.
Jazyk: český (mono, stereo)
Titulky: české, slovenské
Formát obrazu: 4:3, barevný
Délka: 59:45