Hollywood Classic Entertainment – Štvanice

Hollywood Classic Entertainment v úterý 20. září 2011 v ediční řadě FilmParáda původně plánoval za 99,- Kč akční film o cizinci, který se nešťastnou náhodou zaplete do dávného sporu dvou samurajských rodů Štvanice. Krevní msta, která se stala posedlostí. Jedna noc vášně. Staletí nenávisti. Místo tohoto filmu se ale na pultech ocitl jiný titul. Na pultech nakonec v úterý 27. září 2011.

Zajat v zemi, kde zabíjení je rituálem a pomsta posedlostí.

Význačný obchodník Paul Racine stráví během pobytu v Japonsku vášnivou noc s nahodilou známostí, krásnou Kirinou. Zanedlouho se ale stane svědkem její rituální vraždy, kterou vykoná tajemný ninja. Sám z nebezpečné situace vyklouzne, pro zločince se ale stává nepohodlnou osobou č. 1. Rázem má na krku celý ninjovský klan a začíná divoký hon, v němž jde o krk!

Hlavní postavou příběhu z exotického Japonska je newyorský odborník na počítačové čipy Paul Racine, který se po úspěšném obchodním jednání seznámí v baru s krásnou Japonkou Kirinou, a po příjemně stráveném večeru se s ní v jejím bytě pomiluje. Když se však vrátí do bytu pro zapomenuté klíče, stane se šokovaným svědkem její rituální vraždy a sám je ninjou, který ženě setnul hlavu, raněn mečem na krku a na ruce.

V nemocnici Paula navštíví učitel bojových umění Takeda, protože podle hvězdice, která se Američanovi zasekla do ruky při útěku, poznal, že vrahem byl jeho dávný nepřítel Kinjo z klanu Makato. Nabízí mu ochranu, protože Paul zahlédl ninjovu tvář a ten se nezastaví, dokud nepohodlného svědka nezabije. Netrvá dlouho a v nemocnici se objeví komando zabijáků, kteří povraždí hlídkující policisty i personál, Paulovi se však podaří s pomocí pistole jednoho z mrtvých policistů prostřílet ven.

Spojí se s Takedou a jeho ženou Meiko, kteří ho chtějí rychlovlakem odvézt do bezpečí. Do vlaku se však dostanou Kinjovi zabijáci, zabijí strojvůdce, nastaví automatické řízení a pak postupují vlakem a brutálně vraždí všechny cestující. Takeda s Meiko se jim však postaví a přemohou je. Ve zdraví se pak dostanou na ostrov, kde sídlí Takedův klan, je však jen otázkou času, než tu objeví také Kinjo se svými zabijáky. Než se tak stane, Paul mnohé pochopí, mnohému se naučí a nakonec rozhodujícím způsobem zasáhne do dávného sporu obou klanů.

Na imdb.com 56 procent, na csfd.cz 48: Obyčejné kung-fu béčko, i když uvěřitelnější, než filmy ve stylu Amerického ninji. Něco takového, jako je masakr vlaku, se ovšem hned tak nevidí.

Zadní strana

Žánr: Akční / Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995

Délka: 100 minut

Původní název: The Hunted

Světová premiéra: 24. února 1995 – USA

Kinopremiéra v ČR: 10. února 2011

Režie: J. F. Lawton

Scénář: J. F. Lawton

Produkce: John Davis, William Fay, Gary W. Goldstein, Yuriko Matsubara

Hudba: Leonard Eto, Motofumi Yamaguchi

Kamera: Jack Conroy

Střih: Robert A. Ferretti, Eric Strand

Společnost: Universal Pictures / Davis Entertainment Company / Bregman-Baer Productions

Natáčeno: Japonsko / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Christopher Lambert (Paul Racine), John Lone (Kinjo), Joan Chen (Kirina), Yoshio Harada (Takeda Sensei), Yôko Shimada (Mieko Takedaová), Mari Natsuki (Junko), Tak Kubota (Oshima), Masumi Okada (poručík Wadakura), Tatsuya Irie (Hiryu), Michael Warren (Chase), Bart Anderson (John), James Saito (Nemura), Seth Sakai (Dr. Otozo Yamura), Toshirô Obata (Ryuma), Ken Kensei (Sujin), Hiroyasu Takagi (Misato), Michio Itano (Sumato), Naoko Sasaki (policista Naoko), Warren Takeuchi (policista v nemocnici), Dean Cho (ninja), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný