Supraphon – Pavel Haas Quartet převzal Platinovou desku

Další informace ze Supraphonu o oceněné nahrávce souboru Pavel Haas Quartet.  

Pavel Haas Quartet převzal Platinovou desku Supraphonu, vystoupil v Ostravě a slyšeli ho i posluchači Českého rozhlasu Praha. Před odjezdem na koncertní turné po Británii se ještě představí na festivalu Moravský podzim v Brně.

 

Prestižním Gramophone Awards právě oceněný Pavel Haas Quartet převzal v pondělí od vydavatelství Supraphon Platinovou desku za 20.000 prodaných CD. Supraphon bude soubor zastupovat i koncertně v České a Slovenské republice.

 

Pavel Haas Quartet má v tuto chvíli svůj diář plný až do roku 2013. V této sezoně ještě navštíví Británii, Japonsko, Švýcarsko, Nizozemsko, Belgii, Španělsko a poprvé vystoupí v čínském Hongkongu. Na jaře ho také čeká turné po Spojených státech včetně vystoupení v newyorské Carnegie Hall.

 

Kvarteto v Česku nehraje příliš často, příznivci klasické hudby ho nicméně budou mít možnost slyšet zítra 13. 10. na ostravském Svatováclavském festivalu a v pondělí 17. 10. na Moravském podzimu v Brně. Český rozhlas Praha připravuje na pátek 14. 10. od 11:00 hodin živé vysílání pořadu Je jaká je, kde budou dva členové Pavel Haas Quartet hostem moderátorky Stanislavy Lekešové.

 

Nové album Pavel Haas Quartet chystá u Supraphonu na podzim 2012. Půjde o vrcholná díla Franze Schuberta – smyčcový kvartet Smrt a dívka a violoncellový kvintet.