Vapet vás baví – Poldové v akci

Jako již tradičně Vapet ve čtvrtek 3. listopadu 2011 v edici Vás baví nabídne další italskou komedii Poldové v akci za 99,- Kč.

Silvio je usedlý policista, který má rád svůj klid. Do terénu chodí dost nerad, protože mu obvykle akce proti zločincům moc nevycházejí. Zato kolega Vasko z protidrogového je jeho přesným opakem. Vrhá se do každé akce po hlavě, vypadá jako vagabund, aby lépe splynul s "pracovním prostředím", a zatáhne svého elegantního a opatrného kolegu do riskantního případu, který mu byl ke všemu odebrán. Vasko a Silvio jsou nuceni čelit nebezpečí a absolvovat četné krkolomné honičky a souboje, při nichž jde o život. Podaří se jim chytit velkou rybu – samotného šéfa podsvětí! Škoda jen, že smetanu za zásluhy slízne někdo jiný…

K nalezení je i obšírnější pojednání (údajně z doby, kdy film spadal pod křídla Intersonicu):

Hvězda italských "bláznivých komedií", populární Renato Pozzetto, si vyhledává pro své filmy zajímavé partnery a dává tak svým kolegům příležitost, aby se uplatnili vedle jeho zavedeného hereckého typu tlustého měšťáka. Po Paolu Villaggiovi (obě Bláznivé komedie), Christianu De Sicovi (Ricky a Barabbas) a Ezziu Greggiovi (Dva společníci) ho nyní můžeme vidět po boku Enrica Montesana ve filmu Poldové v akci. Tentokrát hraje usedlého milánského policistu Silvia Camuratise, který své úřední povinnosti rád mění v úřednické. Do terénu chodí dost nerad, protože mu obvykle akce proti zločincům moc nevycházejí. Všechno změní Silviův římský kolega z protinarkotického odděleni Vasco Sacchetti, pátrající v Miláně po překupnících drog, kteří se pokoušejí prosadit na černém trhu crack.

Vasco, který vypadá jako vagabund, aby lépe splynul s "pracovním prostředím", zatáhne elegantního, opatrného kolegu do svého případu. Silvio se musí vyrovnat s faktem, že jedná za zády nadřízených, je nucen čelit nebezpečí a absolvovat četné krkolomné honičky a souboje, při nichž mu jde o život. Šéf připravovaného drogového obchodu, navenek počestný lidumil Rotelli,přičiněním dvojice policistů nakonec přece jen skončí ve vězení.

Podobně jako jiní Pozzettovi hrdinové, je i pohodlný Silvio svým zkušenějším, aktivnějším společníkem donucen mírně porušit zákony, aby nalezl potěšení ze života. Snímek režiséra Earla Vanziny je standardní veselohrou, v níž je dost prostoru pro obvyklé honičky a nedorozumění. Pozzetto tak má se svým partnerem Enricem Montesanem dostatek příležitostí k hereckým exhibicím. Scéna s opitím hrdinů v luxusním sídle je citací z Hitchcockova filmu Na sever Severozápadní linkou.

Na imdb.com 47 procent bez jediného komentáře, na csfd.cz 54 se stejným počtem komentářů.

Zadní strana 

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1991

Délka: 89 minut

Původní název: Piedipiatti

Světová premiéra: 3. října 1991 – Itálie

Kinopremiéra v ČR: 27. dubna 1995

Režie: Carlo Vanzina

Scénář: Leonardo Benvenuti, Piero De Bernardi, Enrico Montesano, Carlo Vanzina, Enrico Vanzina

Produkce: Mario Cecchi Gori, Vittorio Cecchi Gori, Raffaello Saragò

Hudba: Bruno Kassar

Kamera: Luigi Kuveiller

Střih: Alberto Gallitti

Kostýmy: Vera Cozzolino

Společnost: Cecchi Gori Group Tiger Cinematografica / Penta Film / Alto Verbano

Natáčeno: Milan, Lombardia, Itálie / Řím, Lazio, Itálie

Hrají: Enrico Montesano (strážmistr Vasco Sacchetti), Renato Pozzetto (strážmistr Silvio Camurati), Pino Ammendola (šéfinspektor), Antonio Ballerio (Aldo Rotelli), Anna Benny (Maria Graziaová), Angelo Bernabucci (Angelo Bertoli, zvaný ‚Američan‘), Victor Cavallo (Proietti, řečený ‚Er Soffia‘), Francesco De Rosa (Tarallo), Roberto Della Casa (policejní ředitel Milána), Mirella Falco (signora Mottaová), Luigi Petrucci (policejní ředitel Říma), Norman Sanny (Carlos), Tony Sperandeo (agent Buoncostume), Giorgio Trestini (Armadio), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: české

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: