DVD edice – Legie mrtvých

No tak to jsem zvědav, co z toho vyleze… Obal filmu zveřejňuje už nějaký čas v náhledech Filmag v edici horor na 16. listopadu, teď mi v ruce přistály podklady, že DVD edice ve své Speciální sběratelské edici měla skvost s totožným obalem vydat už na začátku listopadu? Za 99,- Kč by to měla být Legie mrtvých (no, možná taky Legie smrti, viz obaly). A neměnná část tvrzení o luxusním vydání – blábol o českém dabingu, remástrovaném obrazu, českých titulcích, novém authoringu a nepřítomnosti reklam je stále stejně komický – jde o domácí premiéru, tak jaký remástr a nový authoring? Takže nakonec aby to stihli, na pultech už v úterý 15. listopadu 2011 se špatným obalem!

Jedna dostupná verze textu o filmu uvádí:

Pradávné zlo se probouzí k životu!

Staroegyptská velekněžka se po čtyřech tisících letech vrací k životu, aby za pomoci své legie mrtvých ovládla svět. V okamžiku, kdy je v Mohavské poušti objevena prastará egyptská hrobka, vydává se parta mladých studentů archeologie rozkrýt její tajemné nápisy. Netuší však, že hrob byl místem odpočinku pro mocnou kněžku Aneh-Tet, která právě pomocí magie oživila své odvěké nemrtvé ochránce. Nyní už potřebuje pouze krev panny, aby přivedla k životu svého otce a společně převzali vládu nad celou Zemí.

Potisk DVD 

Obal kontruje následujícím textem:

Satanova armáda kráčí po zemi!

William a Luke se rozhodnou strávit dovolenou v jedné z kalifornských pouští. Zanedlouho jsou uneseni nechvalně proslulým Psycho Mikem, vrahem od Kern River. Za využití všech dostupných prostředků se jim od tohoto maniaka podaří utéct. Zamíří pro pomoc k malému pouštnímu městečku. Tato osada je bohužel pro ně obývána Blond Manem a jeho stoupenci, kteří jsou členové satanistického kultu a všechny kolemjdoucí vraždí, aby z nich mohli udělat svou armádu mrtvých.

Teď záleží na tom, co je pravda. Pokud obal, pak na imdb.com 24 procent a konflikt s Řitkou, pokud má pravdu text a zadní strana, pak je v DVD edici legie neschopných, protože jde o zcela jiný film jiného režiséra s jinými herci, než uvádí titulní strana. Ten má na imdb.com pro změnu 29 pocent… Zatím dávám přednost druhé variantě – na csfd.cz 49 procent: Strašlivá nesmyslná slátanina neidentifikovatelného žánru, v níž nelze pochopit, o co vlastně jde. Chvílemi to vypadá jako snaha přiživit se na Od soumraku do úsvitu, ale člověk si nemůže být ničím jistý…

Varianta obálky

Varianta obálky

Varianta obálky

Varianta obálky 

Žánr: Komedie / Horor

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2001

Délka: 89 minut

Původní název: Le6ion of the Dead

Světová premiéra: 25. října 2001 – Německo

Režie: Olaf Ittenbach

Scénář: Olaf Ittenbach

Produkce: Michael Poettinger, Claudia Quirchmayr

Hudba: Jaro Messerschmidt, Ralf Wengenmayr

Kamera: Holger Diener

Střih: Thomas Bachmann, Christian Lonk

Kostýmy: Karin Burkert

Společnost: X-Vision Filmproduction GmbH & Co. KG

Natáčeno: Německo

Hrají: Michael Carr (William), Russell Friedenberg (Luke), Kimberly Liebe (Geena), Hank Stone (Jeff), Harvey J. Alperin (Nicolas), Matthias Hues (Togaio – Blond Man), Christopher Kriesa (Psycho Mike), Darren Shahlavi (Peter), Birgit Stauber (Jaqueline), Andrea Seitz (Sylvia), Chin Meyer (Michael), Joe Cook (Joe), Jeff Motherhead (Casey), Ron Grandl (Robin), Paul Hayes (Steven), Birgit Quirchmayr (Cynthia), Ernest Rosenfelder (Ernest), Gwen Van Dam (stařena), Morgan Hunter (zloděj), Bryan Addinall (gangster), Eric Gladhart (gangster), Jay Harik (majitel motelu), Dorothea Riemer (paní Andersonová), Melanie Siegel (Susan), Nelly Stacey (Francouzska), Christopher Stacey (majitel baru), Richard John Bochniak (Mick), Jennifer Jensen (Alicia), Mauro L. Metini (polda), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: neuveden