Intersonic – Návrat

První titul nově pojmenované Stříbrné kolekce, kterou hodlal Intersonic v půli ledna zahájit, stále nikde, a už jsou známy další. Za 145,- Kč je v přehledu další televizní drama Návrat. Vražda. Láska. Zrada. Původní termín pátek 27. ledna 2012 nakonec obsadila zmíněná Ellie Nesler, takže možná a snad toto DVD další týden… Novým termínem se stává pátek 10. února 2012, kdy opravdu vyšlo.  

Spáchala vraždu. Odpykala si trest. Chce znovu žít.

Lizzie Huntovou propustili po deseti letech na podmínku z vězení. Odpykávala si trest za vraždu svého násilnického muže alkoholika Davida, kterou spáchala opilá v návalu vzteku. Vrací se zpět do svého rodného města. Mezi sousedy však není vítána. K návratu do normálního života jí nepomáhá ani syn. Svoji matku zavrhnul už dávno a stále k ní cítí jen nenávist. Lizzie se snaží na vše zapomenout a začít konečně znovu žít. Vzpomínky na onu strašlivou noc se stále vrací a na povrch vystupují pochybnosti. Opravdu to bylo tak, jak to viděl soud?

Na imdb.com 63 procent hlasováním 65 uživatelů, na csfd.cz bez komentářů 44: Studie alkoholismu, v níž scénář nedovoluje hlavní představitele naplno rozvinout její herecké schopnosti.

Zadní strana

Žánr: Drama

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2003

Délka: 99 minut

Původní název: The Return

Světová premiéra: 30. prosince 2003 – Velká Británie

Režie: Dermot Boyd

Asistent režie: Luke Johnson, Mary Gough

Scénář: Kate O’Riordan

Produkce: James Flynn, Sally Head, Morgan O’Sullivan, Keith Thompson, John Howard, Sarah Simpson

Hudba: Mark Russell

Kamera: Ciarán Tanham

Střih: Alan Jones

Kostýmy: Grania Preston, Judith Devlin, Ciara McArdle

Masky: Margôt Wilson

Společnost: Sally Head Productions / Octagon Films / Fremantle International Distribution

Natáčeno: Irsko

Hrají: Julie Walters (Lizzie Huntová), Neil Dudgeon (Matt Dempsey), Ger Ryan (Maggie Lynchová), Glen Barry (Jimmy Hunt), Alan Barry (Dr. Brian Cullen), Eileen Colgan (Fee Cullenová), Pauline McLynn (Laura Dunmoreová), Nick Dunning (Tony Hunt), Lise Ann McLaughlin (Rosie Huntová), Cathy White (Jen Carlingová), Philip O’Sullivan (Gerry Lynch), Frankie McCafferty (Sean Donovan), Eleanor Methven (Helen Dempseyová), Denis Conway (David Hunt), Britta Smith (velitelka věznice), Joe Taylor (bankéř), Tom Hopkins (barman), Anne Kent (předsedkyně), Alan McMahon (Jason Dempsey), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný