North Video – 600 kilo zlata

Po dlouhé době je tu opět jedna premiéra v nabídce North Video, v pátek 3. února 2012 mělo vyjít 600 kilo zlata za 199,- Kč. Problémy se ale nevyhýbají nikomu, takže tu máme sdělení z obchodního oddělení – „z důvodu problémů s authoringem titulu bylo nutno přesunout jeho vydání o týden později – tj. na 10.2.2012“. V pátek 10. února 2012 opravdu vyšlo.

Společnost Canadian Gold těží zlato v povodí řeky Essequibo v Guyaně. Její ozbrojené gerily terorizují usedlosti drobných zlatokopů a snaží se je vyhnat z nalezišť. Virgil, pilot vrtulníku, který zásobuje tábory prospektorů, tyto praktiky dobře zná. Po letech úmorné dřiny teď zatoužil po větší rybě – láká ho zlato, které společnost ukrývá ve svých sejfech. S přáteli proto vymyslí plán, který měl rozhodně šanci na úspěch… Jejich helikoptéra však musí i se vzácným nákladem nouzově přistát a oni se ocitají uprostřed zeleného pekla. Další cestu deštným pralesem pak provází všudypřítomné nebezpečí. Kromě obtížného hmyzu a jedovatých hadů jsou to především jejich pronásledovatelé, kteří chtějí ukradené zlato dostat za každou cenu zpět. Zvítězí touha po bohatství nad základním lidským instinktem?

Na imdb.com má tahle francouzská novinka pouhých 46 procent, na csfd.cz 44, na allocine.fr dávají kritici 1,7 z 5 a rottentomatoes.com eviduje procent 25: I když se občas uvádí, že jde o komedii, nenechte se vysmát. Ušlechtilý tragický hrdina, chamtiví a sobečtí zlouni, to vše v absurdně nevěrohodném filmu podobném těm nejhorším hollywoodským propadákům s velmi, ale velmi špatnými herci.

Zadní strana

Žánr: Dobrodružný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2010

Délka: 96 minut

Původní název: 600 kilos d’or pur / In Gold We Trust

Světová premiéra: 5. srpna 2010 – Francie (Lama Film Festival)

Režie: Éric Besnard

Scénář: Éric Besnard, Nicolas Boukhrief

Produkce: Eric Altmeyer, Nicolas Altmeyer, Paolo Nino Cence, Murielle Thierrin

Hudba: Christophe Julien

Kamera: Jean-Marie Dreujou

Střih: Christophe Pinel

Kostýmy: Olga Michalowska

Společnost: Mandarin Films Mandarin Cinéma / Gaumont / TF1 Films Production / Canal+ / CinéCinéma / Procirep / Fonds Images de la Diversité / Aldabra films / Mandarin Développement / Soficapital

Natáčeno: Guyana

Hrají: Clovis Cornillac (Virgil), Audrey Dana (Camille), Patrick Chesnais (George), Claudio Santamaria (Enzo), Bruno Solo (Rémi), Eriq Ebouaney (Melchior), Gérard Klein (Maurice), Mehdi Nebbou (Norris), Hubert Saint-Macary (Duval), Jean-Pierre Martins (Lionel), Jule Paraense (Mina), Jacqueline Ady (prostituka Cayenne), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0, 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: