Filmag zábava – MANTIS

Filmag v ediční řadě Zábava nabídne v pátek 27. dubna 2012 televizní film MANTIS za 99,- Kč. Akční sci-fi od tvůrce Spidermana. Pilot slavného komiksového seriálu Sama Raimiho.

Pilotní film ke stejnojmennému seriálu je většinou fanoušků považován za jeden z vrcholů tvorby hollywoodského režiséra SAMA RAIMIHO (EVIL DEAD, ARMÁDA TEMNOT, SPIDER-MAN).

Akcí a efekty nadupaný příběh pojednává o doktoru Milesu Hawkinsovi, který po zásahu střely do páteře přijde o vše, co kdy miloval. Ochrnutý od pasu dolů vytváří spolu s přáteli ekoskeleton M.A.N.T.I.S. (Systém mechanického zesilování nervových přenosů), který mu umožní znovu chodit. A nejen to – vynález mu dodává i značnou nadlidskou sílu, a tak začne přístroj využívat  k boji proti zločinu. Spolu se vznášedlem Chrysalis a laboratoří ukrytou hluboko pod vodou se vydává do boje proti korupci.

Následný seriál má od roku 1994 do 1997 22 epizod (1994 – 14, 1995 – 6, 1997 – 2)

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Na imdb.com 43 procent, na csfd.cz 77. Otázka je, co je to ta většina fanoušků, na csfd.cz hlasovalo 13 diváků a komentoval jediný z nich, na serialzone.cz pouhé 2 hlasy. Na imdb.com je těch hlasů 24, ovšem skóre o nějaké oblibě a obdivu příliš nesvědčí: Pořád lepší než následující seriál. Podle zahraničních komentářů se jednalo o prvního kladného afroamerického hrdinu v hlavním vysílacím čase, série ale byla záhy zrušena, i když bylo připraveno v písemné formě mnoho dalších epizod.

Zaddní strana 

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1994

Délka: 88 minut (1:28:10)

Původní název: M.A.N.T.I.S.

Světová premiéra: 24. ledna 1994 – USA

Režie: Eric Laneuville

Námět: Sam Raimi

Scénář: Sam Hamm, Sam Raimi, David Ransil

Produkce: Dean Barnes, Steve Ecclesine, David Eick, Sam Hamm, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Bill Dill

Střih: Steve Polivka

Společnost: Wilbur Force Productions / Renaissance Pictures / Universal TV

Hrají: Carl Lumbly (Dr. Miles Hawkins), Bobby Hosea (Yuri Barnes), Gina Torres (Dr. Amy Ellisová), Steve James (Antoine Pike), Obba Babatundé (Cornell), Marcia Cross (Carla), Wendy Raquel Robinson (Hawkinsova asistentka), Christopher M. Brown (Hawkinsův asistent), Philip Baker Hall (koroner Smitty), Yvonne Farrow (Magda), Francis X. McCarthy (vedoucí Stark), Alan Fudge (kapitán), Grant Heslov (televizák), Luis Ramos (TV kameraman), Billy Kane (DeCarlos), Jeremiah Birkett (Kid Ng), Dex Elliot Sanders (L.T.), Theo Forsett (Jay), Jerry Black (starosta Beane), Larron Tate (Day Day), Vicellous Reon Shannon (Ski), Tierre Turner (Rashaan), Martin Davis (Todd), Kimble Jemison (Curtis), David Fresco (motorkář), Edwina Moore (Jayova máma), Charles Hoyes (policista), Lucy Lin (novinářka), Sam Raimi (Ray), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: další DVD

Trailery