Opravdové řízení i zábava pro každého… AVIC-D3

Trend prodeje automobilů v Evropě s přípravou pro dvojitou jednotku, které už převyšují standardní slot o rozměru 1 DIN, přiměl Pioneer k zaměření vývoje pokročilých navigačních systémů většího formátu..

Novinka AVIC-D3 je třetím modelem v nabídce automobilových multimediálních a navigačních pevně zabudovaných zařízení Pioneer. Nenápadná integrace je klíčovým prvkem systému AVIC-D3 a zajišťuje, že přístroj bude vypadat jako část standardního vybavení automobilu. K tomu napomáhá i možnost sladit barvu osvětlení tlačítek a displeje s interiérem vozu, takže přístroj perfektně zapadne nejen mechanicky, ale i visuálně.

Co vše nám AVIC-D3 nabízí? Slučuje v jedné jednotce navigační systém ve formátu DVD s navigační pamětí a ovládáním nejnovějších multimediálních technologií na 6,1 palcové (15,5cm) dotekové obrazovce. Přesné navádění na trasu je zajištěno díky jedinečnému multi sensorovému polohování společnosti Pioneer: kombinací GPS signálů, trojrozměrnému gyroskopickému snímači a detektoru rychlostních pulsů. Systém AVIC-D3 automaticky zpracovává všechny parametry vozidla, aby neustále sledoval aktuální polohu vozidla i při zhoršené kvalitě satelitního signálu nebo při jízdě mezi vysokými budovami, v horách, tunelu či podzemních garážích. Dodávaný mapový software na dvou discích DVD-ROM obsahuje detailní pokrytí 26 zemí Evropy (7,5 milionu kilometrů silnic; 1,5 milionu objektů) v 6-ti navigačních režimech. Jednotka disponuje pamětí adresáře až 300 registrovaných míst a 100 položek v databázi historie cílů. Pro dopravní informace v reálném čase je integrovaný RDS-TMC tuner, který podporuje textová data pro vysílání i na území ČR.

Nekonečnou zábavu během jízdy zabezpečuje mechanika CD/DVD s podporou přehrávání komprimovaných souborů MP3/WMA/AAC i video DivX na discích CD-R/-RW/-ROM a DVD-R/-RW-ROM(mimo MP3), což znamená poslouchat až 70 hodin hudby nebo sledovat 10 hodin videa z jednoho DVD disku. Samozřejmostí je zesilovač MOSFET 50Wx4 a digitální AM/FM tuner D4Q s pamětí na 24 stanic. K AVIC-D3 můžete snadno připojit přehrávač iPod (audio a video verzi) díky volitelnému kabelu CD-I200 a s rozhraním, které blízce napodobuje originální nabídku systému iPod. Čelní pomocný vstup umožňuje připojit další přenosné hudební přehrávače či sledovat video z přístrojů, jako jsou digitální fotoaparát, kamera nebo hrát video hry. Volitelným zařízením je také zadní kamera (ND-BC2) s automatickým přepnutím obrazu za automobilem na obrazovce při zařazení zpátečky. Řidič, který chce nadále používat ve svém vozidle stávající dálkový ovladač na volantu, sloučí jednotku přes interface pro daný typ automobilu. A ani tímto výčet propojení nekončí, dalšími audio/video vstupy a výstupy např. pro zadní monitory, TV tuner, zesilovače, subwoofer atd. můžeme systém AVIC-D3 postupně rozšiřovat.

Pomocí systémové sběrnice IP-Bus a volitelným adaptérům se nabízí vstup USB (adaptér CD-UB100) či užitečná technologii Bluetooth pro handsfree sadu nebo audiostreaming, který umí přehrávat bezdrátově hudbu z kompatibilního přehrávače a mobilního telefonu (adaptér CD-BTB200). Telefonní sada snadno připojí až 5 mobilních přístrojů, a to 3 telefony uživatelské – tel.seznam na 300/150 a 50 záznamů, každý záznam může obsahovat až 5 telefonních čísel a 2 telefony jako hosty bez telefonního seznamu. Kapacita paměti volaných, přijatých a zmeškaných hovorů je po 12 položkách. Novými funkcemi u navigačních řídících systémů Pioneer je Splash Screen, která umožňuje nahrát z disku CD-R/-RW např. logo firmy na úvodní obrazovku při zapnutí jednotky a druhou praktickou funkcí je ochranné zabezpečení proti zlodějům, kdy jednotka při odpojení od baterii vyžaduje pro opětovné spuštění heslo.

Díky univerzálnosti a jednoduchosti zapojení, doladění a splynutí s palubní deskou automobilu, intuitivnímu a přehlednému ovládání a audiovizuální výbavě pokročilého navigačního systému AVIC-D3 se i zdlouhavé a únavné řízení stane nevšedním dobrodružstvím.