Sport – Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

 

Milovníci akčních thrillerů a francouzského herce Jeana Rena si opět přidjou na své ve středu 2. dubna 2008, kdy jako příloha novin Sport vyjde francouzský film Andělé apokalypsy za cenu 39,- Kč

 

 

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola mužem zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy?

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? 

 

Žánr: Thriller / Akční

Země původu: Francie / Itálie / Velká Británie  

Rok vzniku: 2004

Délka: 95 minut

Originální název: Les Rivières pourpres II – Les anges de l’apocalypse

Režie: Olivier Dahan

Scénář: Luc Besson, Jean-Christophe Grangé

Produkce: Luc Besson, Alain Goldman Hudba: Colin Towns Kamera: Alex Lamarque Střih: Richard Marizy

Obsazení: Olivier Carbone

Kostýmy: Chattoune 

Masky: Maud Baron, Christophe Chabenet 

Hrají: Jean Reno, Benoît Magimel, Camille Natta, Christopher Lee, Gabrielle Lazure, Cyril Raffaelli, Michaël Abiteboul, Eriq Ebouaney, Johnny Hallyday, Augustin Legrand, Serge Riaboukine, André Penvern, Francis Renaud, David Saracino, Jo Prestia, a další

 

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, DTS, 5.1 česky

Titulky: česky, slovensky, maďarsky  

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1 anamorf)

Bonus: Jak se filmuje: zvuk (4:48 francouzsky s českými, slovenskými nebo maďarskými titulky); Jak se filmuje: osvětlení (4:41 francouzsky s českými, slovenskými nebo maďarskými titulky); Jak se filmuje: dekorace (5:22 francouzsky s českými, slovenskými nebo maďarskými titulky); Jak se filmuje: zbraně (6:57 francouzsky s českými, slovenskými nebo maďarskými titulky); Jak se filmuje: mrtvoly (4:53 francouzsky s českými, slovenskými nebo maďarskými titulky); Foto; II. kamerou (Film o filmu, 72:15 francouzsky s českými, slovenskými nebo maďarskými titulky); Nepoužitá scéna (1:25 francouzsky s českými, slovenskými nebo maďarskými titulky); Mix zvuku (francouzsky); Trailery (Dirty Dancing 2, Les rivières pourpres 2)