TV Duel Speciál + 3 DVD

Již od úterý 11. března 2008 je na pultech ke koupi trojbalení DVD pod hlavičkou TV Duel Speciál za cenu 99,– Kč. V kompletu lze nalézt filmy Zná ji jako svý boty, Základ rodiny a Kašlu na lásku, takže se jedná o jakési maxibalení romantiky. Technické informace o obsahu DVD vycházejí z plných (ne laciných) vydání, takže například jazyková výbava nebo bonusy jsou jen orientační, na příbalovém vydání zřejmě v tomto rozsahu nejsou.

Takže alespoň stručně o každém z titulů :

Zná ji jako svý boty
již k dostání bylo, za cenu nynějšího celého kompletu.

Sestry Maggie a Rose Fellerovy nemají kromě velikosti bot 8 ½ zdánlivě vůbec nic společného. Jsou sice nejlepší kamarádky, ale zároveň absolutní protipóly, když přijde na hodnoty, cíle a životní styl.

Maggie nevynechá jedinou party, střední školu dokončila s odřenýma ušima, zaměstnání mění jako své obří ponožky a za svou největší přednost považuje přitažlivý vzhled. Je často bez práce a přežívá jako bezdomovec na gaučích svých známých a příbuzných. Její důvěra ve vlastní intelektuální schopnosti se blíží nule, cení si víc make-upu než knih a má vrozený talent zvolit dokonalý ohoz pro jakoukoliv příležitost.

Rose vystudovala Princeton a pracuje v přední právnické firmě ve Philadelphii. Její krásný a patřičně vyzdobený byt jí umožňuje utéci před okolním světem. Každý den pracuje do zemdlení, neustále bojuje se svou váhou a je věčně nespokojená s tím, co má na sobě. Nízké sebevědomí, pokud jde o její vzhled, ji zcela odřízlo od randění a intimního života. Její jedinou životní radost představují boty (protože jí vždycky sedí), ale bohužel se naskýtá příliš málo příležitostí, aby je vytáhla ze skříně. Velká hádka vyvrcholí rozchodem obou sester. Poté absolvují obě trnitou cestu, na jejímž konci si však začnou samy sebe navzájem vážit. Na tom má podíl i jejich babička, která se objeví zničehonic a kterou dávno považovaly za mrtvou. Právě díky ní najdou Maggie a Rose způsob, jak se smířit nejen navzájem, ale také samy se sebou.

Na vztahu těchto dvou sester je vynikající, že jsou naprostými protipóly," říká režisér Curtis Hanson. „Maggie je krásná, ale považuje se za hloupou. Rose dosáhla v životě skvělých výsledků, ale považuje se za nedostatečně atraktivní. Ve skutečnosti jsou ale jako dvě strany jedné mince. Spojuje je jejich vzájemná závislost, návyky, láska. Pak ale přijde okamžik, kdy se rozejdou, a od té chvíle jsou nuceny fungovat individuálně. To je určitým způsobem osvobodí, umožní jim to jít vlastní cestou a objevit své skutečné povahové vlastnosti, uzavírá Hanson.“

Žánr: Komedie / Romantický / Drama
Země původu: USA
Rok vzniku: 2005
Délka: 130 min.
Původní název: In Her Shoes
Světová premiéra: 14. října 2005 – Toronto Film Festival, Kanada
Premiéra v kinech ČR: 24. listopadu 2005 s titulky
Režie: Curtis Hanson
Scénář: na námět Jennifer Weinerové, Susannah Grantová
Produkce: Lisa Ellzey, Carol Fenelon, Curtis Hanson, Ridley Scott, Tony Scott, Erin Upson, Mari-Jo Winkler
Hudba: Mark Isham
Kamera: Terry Stacey
Hrají: Cameron Diazová (Maggie Fellerová), Anson Mount (Todd), Toni Colletteová (Rose Fellerová), Richard Burgi (Jim Danvers), Candice Azzaraová (Sydelle Fellerová), Brooke Smithová (Amy), John Mastrangelo Sr., Emilio Mignucci, Mark Feuerstein (Simon Stein), Terrance Christopher Jones (advokát), Nicole Randall Johnsonová (asistentka Rose), Kateri DeMartinová (zuřivá nakupující), Brandon Karrer, Jon Ingrassia (barman), Jason Peck (Cuervo Carl), Mary-Pat Greenová (servírka), Gene Bozzi (vrátný), Carlease Burkeová, Ken Howard (Michael Feller)

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, polsky, česky
Titulky: anglicky, česky
Obraz: 16:9
Bonus: Pohled do zákulisí, 3× speciál bonus: Lidé v botách, Penzijní komunita pro herce, Z cely smrti na rudý koberec: obsazení drahouška, Upoutávky

Základ rodiny
bylo také součástí Překvapení, též za cenu nynějšího kompletu.

Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Mortonová je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona. Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv!

Žánr: Komedie / Romantický / Drama
Země původu: USA
Rok vzniku: 2005
Délka: 103 min.
Původní název: The Family Stone
Světová premiéra: 26. listopadu 2005 – Swindon Film Festival, Velká Británie
Režie: Thomas Bezucha
Scénář: Thomas Bezucha
Produkce: Khristina Kravas, Michael London, Mindy Marinová, Jennifer Ogden
Hudba: Michael Giacchino
Kamera: Jonathan Brown
Hrají: Claire Danesová (Julie Morton), Diane Keatonová (Sybil Stoneová), Rachel McAdamsová (Amy Stoneová), Dermot Mulroney (Everett Stone), Craig T. Nelson (Kelly Stone), Sarah Jessica Parkerová (Meredith Mortonová), Luke Wilson (Ben Stone), Tyrone Giordano (Thad Stone), Brian J. White (Patrick Thomas), Elizabeth Reaserová (Susannah Stone Trousdaleová), Paul Schneider (Brad Stevenson), Savannah Stehlinová (Elizabeth Trousdaleová), Jamie Kaler (John Trousdale), Robert Dioguardi (David Silver), Carol Locatellová (klenotnice), Ginna Carterová (pokladní), Gus Buktenica (barman), Michael Pemberton (řidič autobusu), Ron Wall (řidič autobusu), Christopher Parker (recepční v hotelu)

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky
Titulky: anglicky, polsky, maďarsky, česky
Obraz: 16:9
Bonus: Komentář hvězd: Sarah Jessica Parker a Dermot Mulroney, Komentář autora / režiséra Thomase Bezucha, producenta Michaela Londona, střihače Jeffreyho Forda a producentky Jane Ann Stewart, 6 vynechaných scén s volitelným komentářem autora / režiséra a střihače, Fox Movie Channel uvádí dokumenty o castingu a světové premiéře, Pohled do zákulisí, Rozhovory s herci ve Screen Actors Guild Theatre, Bláznivé nepovedené záběry, Recepty ze „společenské vrstvy rodiny Mortonových“

Kašlu na lásku
již také bylo ke koupi, ovšem samo za poněkud vyšší cenu než nynější komplet.

New York. Šedesátá léta. Vlastně jejich dokonalá iluze. Spisovatelka Barbara Novak chce s pomocí redaktorky Vikki získat popularitu svou knihou „Kašlu na lásku“. Dokazuje v ní, že moderní žena má stejná práva a možnosti jako muži. Chce skvělou kariéru a nezávazný sex, u něhož nemusí zrovna umírat láskou. Tento ryze mužský náhled ale inspiruje casanovu a brilantního novináře „Catche“, aby Barbaru sbalil a předvedl jí, co vlastně muži chtějí. Samozřejmě, že se oba mýlí.

Přepychové byty, sexy dialogy, stylová hudba a elegantní kluby á la 60 léta i špičkové modely vytvářejí náladu svěží komedie „Kašlu na lásku“, ve které dá spisovatelka Barbara pořádnou lekci cynickému, ale okouzlujícímu novináři, aby oba po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapili jak diváky, tak i sami sebe nečekaným rozuzlením. Do půvabného světa komedií šedesátých let, v nichž excelovala dvojice Doris Dayová a Rock Hudson, přenesl režisér Peyton Reed děj i image filmu „Kašlu na lásku“. Hlavní role obsadil skvělou Renée Zellweger (např. Deník Bridget Jonesové, Chicago, Bílý Oleandr) a charismatickým Ewanem McGregorem (např. Moulin Rouge nebo Star Wars).

Žánr: Komedie / Romantický
Země původu: USA
Rok vzniku: 2003
Délka: 101 min.
Původní název: Down with Love
Světová premiéra: 9. května 2003 – New York, USA
Premiéra v kinech ČR: 18. září 2003
Režie: Peyton Reed
Scénář: Eve Ahlert, Dennis Drake
Produkce: Bruce Cohen, Paddy Cullen, Dan Jinks, Arnon Milchan
Hudba: Marc Shaiman
Kamera: Jeff Cronenweth
Hrají: Renée Zellwegerová (Barbara Novaková), Ewan McGregor (Catcher Block), David Hyde Pierce (Peter MacMannus), Sarah Paulsonová (Vicki Hillerová), Rachel Dratchová (Gladys), Jack Plotnick (Maurice), Tony Randall (Theodore Banner), John Aylward (E.G.), Warren Munson (C.B.), Matt Ross (J.B.), Michael Ensign (J.R.), Timothy Omundson (R.J.), Jeri Ryanová (Gwendolyn), Ivana Milicevicová (Yvette), Melissa Georgeová (Elkie), Dorie Bartonová (Sally), Laura Kightlingerová (recepční), Chris Parnell (TV konferenciér), Robert Katims (uklízeč), Florence Stanleyová (žena uklízeče)

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky
Titulky: česky
Obraz: 16:9
Bonus: u originál vydání – komentář režiséra Peytona Reeda, hudební video „Here´s to Love“, vynechané scény, záběry z natáčení, HBO Speciál, zkoušky účesů a kostýmů, reklamní spot.