Filmag speciál – Ižorský prapor

 

Film Ižorský prapor je dalším z ruských válečných filmů z produkce vydabatelství Řitka video, kterým mohou obohatit svoji sbírku ti, které tento žánr zajímá. Vychází jako příloha časopisu Filmag Speciál dne 14. února 2008. Cena 76,- Kč

 

Černobílý snímek z roku 1972 přináší vše, co lze jen od sovětského válečného dramatu očekávat. Píše se rok 1941 a druhá světová válka zuří na všech frontách. Nacisté postupují stále více na východ a jejich smrtící údery nakonec doputují až na předměstí Leningradu. Zásadním tahem, který má Němcům pomoci k ovládnutí severu Ruska, má být dobytí proslulého Ižorského závodu. V továrně, specializující se na výrobu obrněných automobilů, však narazí na tuhý odpor. Do obrany se zapojují doslova všichni místní obyvatelé – ať už jde o muže, ženy nebo dospívající děti. Krvavá bitva, která bude stát životy mnoha lidí, může začít.

Originální název: Izhorski batalyon
Země původu: SSSR
Rok vzniku: 1972

Délka: 64 minut
Režie: Gennadij Kazanskij
Hrají: Viktor Žukov, Irina Jurevič, Boris Chirkov, Vadim Jakovlev, Sergej Plotnikov. Scénář: Sergej Davydov, Oleg Šestinskij, Gennadij Kazanksij.
Menu DVD 
Údaje o DVD:
Výběr kapitol 
Zvuk: Dolby Digital 2.0 rusky, česky
Titulky: česky 
 
Nastavení zvukové stopy 
Obraz: černobílý PAL 16:9
Bonus: fotogalerie, z naší nabídky