Stereo & Video 2/2008 – Pistolníci

Původní sliby sice zněly jinak, ale namísto každoměsíčního plánovaného Blu-ray se v aktuálním čísle časopisu Stereo-video (2/2008) objevuje jako příloha film „jen“ na DVD. Za cenu 199,– Kč můžete spolu s časopisem pořídit titul Pistolníci. Vyšlo dnes 31. ledna 2008.

Americký akční snímek v němž se Christopher Lambert stává nedobrovolným společníkem na dobrodružné cestě za astronomickou částou. Předností jsou především zručně natočené akční scény. Film natočil podle scénáře Stephena Sommerse režisér Deran Sarafian a jeho hlavním magnetem jsou vedle rychlého tempa, neustálých honiček, přestřelek a exotického prostředí jihoamerické džungle, zejména herecké osobnosti v hlavních rolích.

Někde v Latinské Americe kotví loď s milióny dolarů na palubě. Peníze byly ukradeny chladnokrevnému drogovému magnátovi Loomisovi (Patrick Stewart). Ten samozřejmě peníze chce zpět a úkolem pověřil nelítostného zabijáka Armora (Denis Leary) a jeho bandu. Jediný, kdo ví, kde loď kotví, je prosťáčkovský a lehce vyšinutý zločinec Dani (Christopher Lambert). Na něho má spadeno drsňácký agent z oddělení narkotik Cole (Mario Van Peebles), který zase jako jediný zná jméno lodi s nákladem peněz. Cole se probourá s pomocí granátu do vězení v jihoamerickém Boa Vista a osvobodí zlodějíčka Daniho Serviga, jehož bratr měl převézt přes hranice čtyři sta milionů dolarů, ale místo toho je ukradl a ukryl. Ačkoli jsou Dani a Cole okolnostmi přinuceni spolupracovat, neznamená to, že se nebudou podrážet a každý nebude sledovat svůj vlastní cíl.

Země původu: USA
Rok vzniku: 1994
Žánr: Akční/Krimi
Originální název: Gunmen
Délka: 96 min nebo 87 min?

Režie: Deran Sarafian
Scénář: Stephen Sommers
Produkce: John Baldecchi, John Davis, John Flock, James Gorman, Conrad Hool, Lance Hool, Laurence Mark
Hudba: John Debney
Kamera: Hiro Narita

Hrají: Christopher Lambert (Dani Servigo), Mario Van Peebles (Cole Parker), Denis Leary (Armor O’Malley), Patrick Stewart (Loomis), Kadeem Hardison (Izzy), Sally Kirklandová (Bennett), Richard C. Sarafian (šéf Chavez), Robert Harper (Rance), Brenda Bakkeová (Maria), James Chalke (Java), Humberto Elizondo (Guzman), Andaluz Russellová (Guzmanova žena), Tamara Shanathová (Guzmanova dcera), Deran Sarafian (biskup), Christopher Michael (Rhodes), George Parra (rebel Leader), Ana Luisa Pardová (orgasmická Hookerka), Miguel Ángel (Fuentes Manolo), Charles Stewart (vrhač nožů), Rena Riffelová (Loomisova nevěsta)

Zvuk: Dolby Digital 5.1 – anglicky, Dolby Digital 5.1 – česky
Titulky: české
Obraz: snad 16:9