Major Zeman poprvé na DVD9

Oproti některým původním plánům skutečně vyšlo šesté DVD se seriálem o případech majora Zemana ještě letos, tedy dnes 30. prosince 2007. O obsahu DVD jsme již v přestihu psali, nyní ještě krátce zmíníme, co je na edici nového. Je to jednak formát disku a druhak cena.

Cena je o korunu vyšší, tedy 39,– Kč. A formát disku: Zeman je tentokrát poprve na dvouvrstvém disku, čili DVD9.

Pokud ovšem čekáte nějaké bonusy nebo lepší obrazovou kvalitu, taková očekávání nejsou na místě. Větší kapacita média byla zapříčiněna pouze delší stopáží obou dílů:

Délka 12. dílu: 79:06
Délka 13. dílu: 73:13

Je jasné, že pokud by při této stopáži došlo k nějaké kompresi obrazu, byla již tak nevalná kvalita ještě více degradována. Takže rozhodnutí vydat Zemana na dvouvrstvém disku je vzhledem k délce obou dílů vcelku logické (vycházíme-li z toho, že zůstalo zachováno menu, jehož odstranění by sice někomu až tak nevadilo, ale nepřispělo by to k jednotnému image celé edice). Je jen škoda, že výrobce nevyužil času získaného vánoční přestávkou od vydání pátého disku k lepšímu vyčištění kazů nebo k vložení nějakého aspoň malého bonusu, na který by na disku jistě místo ještě zbylo.

Zvuk: česky 2.0
Titulky: české pro neslyšící
Obraz: barevný, 4:3, PAL
Celková velikost dat: 7 346 728 960 bajtů
Menu: 193 MB
Film: 6805 MB (díl 11: 3510 MB, díl 12: 3295 MB)
Extras: 6 MB (loga, upozornění)
Regiony: ALL

Obal typu slim k šestému DVD se seriálem Třicet případů majora Zemana si můžete stáhnout na stránce s obaly z Aha!