DVDMAG 2007/03 – Modigliani, Mosquito Man

Přílohami březnového čísla časopisu DVMAG jsou filmy Modigliani a Mosquito Man. Jako obvykle jeden hodnotnější film a jedno horrorové béčko.

DVD přílohy tohoto čísla:

Modigliani
Drama, USA / Francie / Německo / Velká Británie, 2004, 128 min Hrají: Andy Garcia, Omid Djalili, Peter Capaldi, Udo Kier, Miriam Margolyes, Elsa Zylberstein Režie: Mick Davis

Film vypráví o soupeření italského malíře Modiglianiho s jeho největším rivalem Pablem Piccasem. Oba dva se rozhodnou zúčastnit se pařížské výstavy a namalují velkolepá plátna. S vítězstvím je spojena nemalá suma peněz. Vyhrát ale může jen jeden. Který z nich to bude? Piccasovu manželku ztvárnila modelka českého původu Eva Herzigová.

Elsa Zylbersteinová, která hrála především ve francouzských filmech byla nadšená, že může hrát větší roli v anglickém filmu. Přestím se objevila ve filmu Jefferson v Paříži nebo v britském dramatu Metroland s Christianem Balem a Emily Watson. Hlavní roli modernistického malíře hrál ve filmu herec Andy Garcia, který byl hostem loňského mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Mimochodem, malíř Modigliani, resp. jeden jeho údajný obraz, je také ústředním motivem filmu Tetovaný.

Mosquito Man

Horor / Sci-Fi, USA, 2005, 92 min
Hrají: Corin Nemec
Režie: Tibor Takács

Dr. Bowman je vědec a pracuje na objevu speciálního séra, které by mohlo uchránit svět před zhoubnou virovou nákazou. Jednoho dne je ve své laboratoři přepaden a při potyčce je infikován látkou, která ještě nebyla testována. Nezůstane to bez následků. Zmutuje do podoby obřího hmyzu.

V časopise si přečtete:

Mag Tribune – Casino Ryoale
Nový Bond ve vysokém rozlišení
South Park
Borat
Duch (S.E.)
Dark Ride
Miami Vice
Mag Recenze – Iluzionista
Hadi v letadle
Vzpoura na Bounty
V zajetí rychlosti
Žena ve vodě
Snílek
Zítra nehrajeme!
Země disnosaurů – letecký den
Zahradník
Volver
Miláček
Taková normální královská rodinka
Let č. 93
Neviditelné zlo
Arabela
Návrat ztraceného ráje
Mamut
Žert
Zločin v šantánu