Květy s DVD – O princezně se zlatým lukem

Zítra ve čtvrtek 15. listopadu 2007 vyjde magazín Květy s DVD, které bude obsahovat v nedávných letech natočenou českou pohádkou o dívce, která chtěla zůstat svobodná – O princezně se zlatým lukem. Cena 99,–.

V zájezdní hospodě se potkají potulný rytíř Dan a jeho podkoní Vítek se dvěma uraženými bývalými ministry Lesního království. Ti si stěžují, že mladá princezna Jelena, která se nedávno ujala vlády, se spolu se svou dívčí družinou věnuje lovu, ale nesnáší muže a nechce se vdávat – a s rozmarnou ženou na trůně že země brzy špatně skončí. To mladé muže zaujme – s amazonkami se ještě nesetkali – a tak se vydají k sídelnímu městu. Za nečekaných okolností se s princeznou setkají a sblíží. Jelena opravdu skvěle ovládá svůj luk a jeho pomocí chce svým nápadníkům v cestě k trůnu zabránit – museli by ji porazit v lukostřelbě…

Tak začíná romantická televizní pohádka scenáristky Jany Knitlové a režiséra Rudolfa Tesáčka. Písňové texty napsal Arnošt Goldflam a zhudebnil je Karel Cón, scénografie a výrazné kostýmy jsou z dílny Tomáše a Jitky Moravcových.

Titulní hrdinka příběhu se přes své historické oblečení a dovednost v jízdě na koni či lukostřelbě odlišuje od obvyklých pohádkových princezen a svými rysy se spíše podobá moderním ženám: Podobně jako ony si sama teprve hledá své místo na světě a řeší svůj vztah k partnerovi. Režisér svěřil většinu rolí mladým hercům z Městského divadla v Brně, a tak se můžete těšit na setkání s Pavlou Ptáčkovou, Jitkou Čvančarovou, Petrou Jungmanovou, Romanem Vojtkem či Igorem Ondříčkem.

Rok vzniku: 2002
Země původu: Česká republika
Žánr: pohádka
Režie: Rudolf Tesáček
Hrají: P. Ptáčková, J. Čvančarová, P. Jungmanová, I. Ondříček, R. Vojtek a další. Scénář J. Knitlová. Hudba K. Cón. Texty písní A. Goldflam. Kamera H. Štangl.
Hudba: Karel Cón

Délka: 63 minut
Zvuk: Audio Dolby Digital 2.0: česky
Interaktivní menu; Přímá volba scén

Příbuzné texty:

• Co právě vychází – listopad 2007