S tebou mě baví život – Jak utopit dr. Mráčka

 

S tebou mě baví život je název zábavného týdeníku pro ženy vydávaného společností Sanoma Magazines Praha. Tento časopis o 48 stranách za 19,90 patří k těm časopisům, které občas vydají jako přílohu příbalové DVD. Dnes například vychází s DVD Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Cena 99,- Kč. Komu se nechce tolik utrácet, ať si počká na vydání v Aha! dne 16. ledna 2008. 

 

Slavná filmová komedie o zásadovém bytovém referentovi a neslavném osudu posledních českých vodníků. Zbylo jich už jen sedm. Pan Wassermann s chotí a dcerou Polly a jejich sloužící, Karel, Bertík a Alois s dcerou Janou. I jejich konec se však zdá neodvratný, zejména poté, kdy je Lojzíkovi za obětavost přidělen nový suchý byt I. kategorie s ústředním topením a informací, že jejich vlhký domek na břehu Vltavy bude zbourán. Tomu se vodníci rozhodnou zabránit za každou cenu a vydají se za bytovým referentem doktorem Mráčkem, který má jejich případ na starosti.

Motto: Dávno minuly časy, kdy bylo vodníků na českých řekách požehnaně!

Země původu: Československo
Rok vzniku: 1974
Žánr: komedie, fantasy

Režie: Václav Vorlíček
Námět Miloš Macourek, Petr Markov
Hrají: Libuše Šafránková, Jaromír Hanzlík, Miloš Kopecký, František Filipovský, Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Eva Trejtnarová – Hudečková, Zdeněk Řehoř, Čestmír Řanda, Míla Myslíková, Vlastimil Hašek, Jiří Hrzán, Miroslav Masopust, Gabriela Wilhelmová, Milena Steinmasslová, Jiří Lír, Lubomír Kostelka, Bedřich Prokoš, Oldřich Velen, Mirko Musil, Karel Augusta, Raoul Schránil

Délka: 96 minut
Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: český 5.1
Titulky: české, anglické
Regiony: ALL
Typ disku: DVD5
Bonusy: Rozhovory