Novinky na DVD – 24. týden 2006

Oběti a vrazi, Musím tě svést, Díky za každé nové ráno a Ivana Chýlková – to jsou klíčová slova tohoto týdne. V nabité nabídce se však najdou i dětské snímky (Tom a Jerry, Benjamin Kvítko, Scooby-Doo), hudební Moonwalker s Michaelem Jacksonem, druhá sezóna televizní Pohotovosti a v neposlední řadě i série válečných filmů (Velká červená jednička, Bitva v Ardenách, Hloubkový bombardér).


Nově v půjčovnách a prodeji
 
Oběti a vrazi
story, ČR, 2000, 95 minut
Režie: Andrea Sedláčková
Hrají: Karel Roden, Ivana Chýlková, Monika Hilmerová, Vladimír Škultéty
Film oběti a vrazi vypráví originální formou neobyčejně působivý příběh nevlatních sourozenců, kteří celý život marně bojují proti vzájemné přitažlivosti, ale jejich láska je silnější, než veškeré zákazy.
 
 
Musím tě svést
komedie, USA, 2003, 87 minut
Režie: Andrea Sedláčková
Hrají: Ivana Chýlková, Jan Kraus, Ivan Trojan, Michaela Pavlátová a Jiří Wohanka
Ministryně Martina (Ivana Chýlková) je úspěšnou političkou, ale tím pádem jí to moc neklape doma. Její manžel (Ivan Trojan) se s ní hodlá rozvést, ale o tom ona nechce ani slyšet, protože se blíží volby a nežádoucí zájem médií a jejího okolí by jí mohl značně zkomplikovat situaci. Zoufalý manžel tedy požádá svého přítele (Jan Kraus), aby Martinu svedl a natočil její nevěru na videokameru v domnění, že pak bude moci svou ženu k rozvodu přinutit. Rozjíždí se tak kolotoč lží, intrik, přetvářek a manipulací, okořeněných množstvím humorných situací, kdy se původní oběť nakonec stane úspěšnou vítězkou. Lež, která se stane pravdou se nakonec musí znovu stát lží, aby hrdinové mohli pokračovat ve svém životě…
 
 
Díky za každé nové ráno
komedie, ČR, 1994, 101 minut
Režie: Milan Šteindler
Hrají: Barbora Hrzánová, Alena Vránová, Halina Pawlowská, Ivana Chýlková, Tereza Brodská, Milan Šteindler, Jiří Langmajer, Karel Heřmánek, Tomáš Hanák, Petr Čepek, Szidi Tóbiás, Miroslav Etzler, Franciszek Pieczka
Mozaika dvaceti let po ruské okupaci Československa v roce 1968. Je to příběh Olgy, jejích přátel, rodiny a vrstevníků natočený s ironií a humorným nadhledem. V hořkosladké komedii se střídají bouřlivé komediální situace se slzami. Jeho hrdinové ví, že nepodlehnout, nevzdávat se, mít rád a nezapomenout se smát, je receptem na pravý život.
 
 
Tom a Jerry letí na Mars
(Tom & Jerry: Blast Off to Mars)
komedie, USA, 2005, 71 minut
Na Zemi vládne slavnostní atmosféra a výprava na Mars je připravena k odletu. Věčně rozhádaná dvojice Tom a Jerry vstupuje odvážně na místo, kam ještě žádná kočka ani myš nevkročila. Když společně uvíznou v kosmické lodi, která míří na Mars, změní se vážná mise na grotesku. Nechápavý údiv vyvolává záměna Toma za obří vesmírné monstrum, které napadlo Marťany. Z Jerryho se na Marsu stane oslavovaný a dlouho očekávaný vůdce všech Marťanů a kocourovi se z toho zjištění zježí všechny chlupy na těle. Odhodí ti dva svoje půtky alespoň na tak dlouho, aby zachránili Zemi před invazí z vesmíru? V tomto báječném vesmírném dobrodružství budou potřebovat všech devět Tomových kočičích životů.
 
 
Yu-Gi-Oh!
(Yu-Gi-Oh!)
dobrodružný, USA, 2004, 86 minut
Moje monstrum je schopné porazit to tvoje! Nebo není? Duely, strategie, tradice, napětí a zábava, to je jedna z nejúžasnějších karetních her, která tvoří základ prvního celovečerního filmu inspirovaného populárními Yu-Gi-Oh! hrami, komiksy a televizním seriálem. Hrdina Yugi se postaví proti svému odvěkému rivalovi Kaibovi ve hře, která je o to nebezpečnější, že se v ní imaginární monstra mění ve skutečné zuřivé bestie a na kolbiště navíc vstupuje starodávné zlo. Kdo zvítězí v tomto vrcholném souboji? Ať jsi začátečník nebo profesionál, dívej se a určitě se budeš bavit!
 
Benjamin Kvítko 1 (epizody 1–5)
(Benjamin Elephant 1 (1–5))
Benjamin Kvítko 2 (epizody 6–12)
(Benjamin Elephant 2 (6–12))
dětský, SRN, 2005, 130 minut
Slona Benjamina si nespletete s žádným jiným. Je velmi zvláštní. Nosí červený kabátek a modré kalhoty, chodí po dvou, a dokonce i mluví. Jeho hlasité ”tudú" se rozléhá po celé jeho rodné zoologické zahradě v Novém městě. Tento milý, velký, silný, veselý a vtipný slon si dokáže poradit s každým problémem a kdykoliv rád každému přispěchá na pomoc.
 
 
Velká červená jednička
(Big Red One)
válečný, USA, 1980, 156 minut, speciální edice
Režie: Samuel Fuller
Hrají: Lee Marvin, Mark Hamill, Robert Carradine
Četař americké armády, který se účastnil 1. sv. války, vede jednotku odstřelovačů ve stejné divizi, jako kdysi před lety sám sloužil. Jednotka se účastní bojů v severní části Afriky, která spadá pod vichistickou vládu ve Francii, vylodění na Sicílii a v Itálii, vylodění v Normandii na pláži Omaha a dostává se až do obsazení Německa. Během těchto dobrodružství se jednotka dostane do několika konfliktů s civilním obyvatelstvem. – jako například s těhotnou Francouzskou, která se chystá rodit či do přestřelky v sanatoriu pro mentálně postižené. Paralelně s tím četař vede malou osobní válku s vojínem Griffem, který veřejně projevuje své pacifistické smýšlení. Griffs nakonec ve stínu nepopsatelné hrůzy osvobozeného koncentračního tábora uzná, že někdy je třeba vzít do ruky zbraň…
 
 
Bitva v Ardenách
(Battle of the Bulge)
válečný, USA, 1965, 163 minut
Režie: Ken Annakin
Hrají: Henry Fonda, Robert Shaw, Robert Ryan
V zimních měsících roku 1944, krátce před přelomem roku, jsou spojenecké armády připraveny zaútočit na Německo. Hitler však vymyslí poslední zoufalý plán – nařídí svým armádám znovu zabrat Francii a obsadit strategicky důležitý přístav v belgických Antverpách. ”Battle of the Bulge” se snaží ukázat dosah konfliktu jak z perspektivy amerického důstojníka tajné služby, tak velitele německé tankové brigády.
 
 
Hloubkový bombardér
(Dive Bomber)
válečný, USA, 1941, 126 minut
Režie: Michael Curtiz
Hrají: Errol Flynn, Fred MacMurray, Ralph Bellamy
Obrazově strhující drama z 2. světové války o dvou důstojnících, kteří se pokoušejí zabránit propuknutí nebezpečné nemoci, která postihuje námořníky. V sázce jsou životy mnoha lidí a tak dva odlišní lidé musí překonat vzájemné rozdíly a udělat vše potřebné pro jejich záchranu.
 
 
Moonwalker
(Moonwalker)
hudební, USA, 1988, 89 minut
Režie: Jerry Kramer, Jim Blashfield
Hrají: Michael Jackson, Hakeem Abdul-Samad, Khiry Abdul-Samad
Film začíná známým videoklipem Michaela Jacksona „Man in the Mirror“ a postupně přechází v koláž různých klipů jeho kariéry. Uvidíte například parodii na jeho slavný klip ”Bad” v podání dětí, a snovou sekvenci, kdy Michaela pronásledují jeho fanoušci. Než však začne film, kde Michael hraje hrdinu s magickými schopnostmi, který zachraňuje tři děti před drogovým dealerem, máte ještě možnost shlédnout dva další klipy. Do samotného filmu tvůrci zahrnuli i videoklipy ”Smooth Criminal” a „Come Together“.
 
 
Pohotovost 2
(E. R. Season 2)
story, USA, 1995, 810 minut, box set
Hrají: George Clooney, Sherry Stringfield, Anthony Edwards, Eriq La Salle, Julianna Margulies, Noah Wyle
Nezapomenutelné příběhy o životech, láskách a ztrátách doktorů a zdravotních sester chicagské County General Hospital pokračují ve druhé sérii známého televizního seriálu Pohotovost.
 
 
Aloha Scooby-Doo!
(Aloha Scooby-Doo!)
komedie, USA, 2005, 71 minut
Režie: Tim Maltby
Shaggy, Scooby-Doo a Mystery Inc. se jedou podívat na Havaj, kde se pořádá slavná soutěž surfařů. Na místě však zjistí, že se k životu probudilo nebezpečné monstrum. Místní obyvatelé jsou přesvědčeni, že je to projev rozzlobených ostrovních bohů, kteří nechtějí, aby se na posvátných místech stavěly hotely, bazény a hřiště. Obavy se potvrdí v okamžiku, když na surfaře zaútočí malí ďáblíci. Bude to první záhada, kterou se Daphné nepodaří rozlousknout? Čas běží jako splašený a pomsta bohů – sopka – zanedlouho exploduje…
 
 
Nově v prodeji
Kolekce Ivany Chýlkové (3 DVD)
komedie, ČR, 2005, 283 minut
Hrají: Ivana Chýlková
Trojbalení DVD filmů s Ivanou Chýlkovou:
Díky za každé nové ráno
Musím tě svést
Oběti a vrazi
 
 
Nově v půjčovnách
Mistr zločinu
(Criminal)
akční, USA, 2004, 87 minut
Režie: Gregory Jacobs
Hrají: John C. Reilly, Diego Luna, Maggie Gyllenhaal, Peter Mullan
Z určitého úhlu pohledu mohou být považováni za pracující muže. Rodrigo je nováček a Richard jeho rádce, který zná všechny kapitoly v učebnici zločinu. Ale právě teď se píše jedna úplně nová.
John C. Reilly (Chicago), Diego Luna (Mexická jízda) a Maggie Gyllenhaal (Sekretářka) vás provedou světem podvodníků v L.A., kde buď kradete vy anebo budete okradeni. Pokud se jim podaří oblafnout sběratele starých měn (Peter Mullan), čeká na ně výdělek 750 000 dolarů za jedinou noc. Chytrý příběh v režii Gregory Jacobse, produkován Georgem Clooneym a Stevenem Soderberghem, se splétá a rozplétá jako klubko hadů. Hledáte-li napětí, překvapení a skvělý závěr, vyberte si Mistra zločinu.
Zdroj: Warnerbros.cz