Shia LaBeouf v Indiana Jones IV.

Steven Spielberg a George Lucas oficiálně oznámili v tiskové zprávě na oficiálním webu IndianaJones.com, že Shia LaBeouf (Transformers, Disturbia) se přidal k týmu pracujícím na projektu Indiana Jones IV.

„Jsme vzrušeni tím, že Shia vstupuje do naší Indyovy rodiny“. „Jeho talent zapůsobil nejen na jeho obecenstvo, ale také na ražiséry, producenty a spoluherce, kteří s ním pracovali v televizi a nyní ve filmu“.
O účasti Shii LaBeoufa na natáčení Indiany Jonese IV. se spekulovalo už několik týdnů, avšak on sám toto v rozhovorech popíral, a tvrdil, že si ničeho takového není vědom. V reakci na citaci prohlášení uvedl, že je šťastný, že pověsti o jeho začlenění do projektu se ukázaly být pravdivé. „Doufal jsem v to, a nyní nemohu být více šťastný“, řekl. "Setkám se s vysokými standardy, které Steven Spielberg, Harrison Ford a George Lucas nastavili a již se nemohu dočkat, až učiním ten obrovský krok před Indyovy kamery.
Film produkovaný společností Lucasfilm Ltd. a režírovaný Stevenem Spielbergem by se měl dostat do kin začátkem května 2008, tedy zhruba za rok. Scénář napsal David Koepp.