Deník Aha! – Kontraband

Pozítří, ve středu 6. června 2007 vychází v deníku Aha již čtvrté DVD, nyní s filmem Kontraband režiséra Harka Tsui a ve čtvrtek pak vyjde obal na právě vydané DVD. Cena bude 38 Kč (+ cena novin).

Hong Kong několik dní před odevzdáním města pod správu Číny. Bývalý firemní prodejce a obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray (Van Damme) se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Bývalý tajný agent takto odhalí tajný plán ruské mafie. Dva jeho bývalí kolegové a agenti CIA zjistí další podrobnosti zákeřného plánu. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne… Všechny cesty vedou k místnímu šéfovi CIA (Paul Sorvino). Dramatcké finále se odehrává právě v době odevzdávání města – o půlnoci 30. června 1997.

‚Knock Off‘ je už druhým Van Dammovým filmem s úspěšným režisérem akčních filmů Tsui Harkom (prvním byl ‚Double Team‘), a vznikl podle scénáře Stephena de Souzu, autora prvních dvou ‚Smrtonosných pastí‘.

Žánr: akční thriller
Rok vzniku: 1998
Originální název: Knock Off
Země původu: Hong Kong
Režie: Hark Tsui
Námět: Steven E. de Souza
Hrají: Jean-Claude Van Damme, Rob Schneider, Lela Rochon, Paul Sorvino, Glen Chin, Michael Wong, Leslie Cheung, Carman Lee, Wyman Wong, Moses Chan, Lynne Langdon, Ray Nicholas, Jeff Wolfe, Michael Miller, Steve Brettingham, Mark Houghton, Peter Nelson, Kim Penn, Thomas Hudak, Steve Nation, Rose Librizzi, Noel Rands, Dennis Chan
Obraz: MPEG barevný, PAL, Widescreen version 16:9, Bitrate 2308 kbps
Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, DD 2.0: česky
Délka: 95 minut
Titulky: české
Dabing: český
Typ disku: DVD 5
Region: 2
Přístupnost: 12 let
Bonusy: výběr scén, trailery

Studio: Sony Pictures Home Entertainment
Distributor: Intersonic
Film byl natáčen v České Republice.