Home Cinema – Angel-A

Červnová Home Cinema 2007/06 s velkým testem 26“ LCD televizorů vychází s přibaleným filmem Angel-A od slavného Luca Bessona na DVD Cena časopisu s DVD je 149,- Kč.

 

Každý máme svého anděla. Nekňuba André má štěstí – jeho Anděl je dlouhonohá sexy blondýna, která se na rozdíl od něj umí rozhodovat. 

 

Paříž je městem lásky, náhodných setkání a kouzelných okamžiků. Pomineme-li bohatou nadílku romantické literatury, šansonů a amerických romantických komedií, přesvědčovala nás o tom Amélie z Montmartru (2002), a opakuje to i Luc Besson. 

 

Hrdinou jeho příběhu je André, mladík zapletený do obchodů s podsvětím a tak zadlužený, že jeho další přežití je otázkou náhody či zázraku. Před sebevražedným skokem do Seiny se na mostě potká s Angelou, vyzývavě oblečenou dlouhonohou blondýnou. Po společném vynoření je rozhodnuto o tom, že dál budou životem pokračovat dohromady. 

 

Po šesti letech psaní a produkování se Luc Besson vrací v roli režiséra. Oproti předchozím snímkům je Angel-A o poznání komornější, klidnější a skromnější. Hereckému obsazení dominuje ústřední dvojice André (Jamel Dabbouze u nás známý jako milovník čekanek Lucien z Amélie z Montmartru) a Angela (Rie Rasmussenová, De Palmova femme fatale). Mezi krátkými zastávkami za účelem vydělání dlužné částky se brouzdají pařížskými ulicemi a parky a přitom si povídají. A to všechno v nepřeberném množství odstínů šedé mezi bílou a černou. 

 

Žánr: Romantický

Rok vzniku: 2005

Země původu: Francie

Délka: 87 minut

Originální název: Angel-A

Režie: Luc Besson

Hrají: Jamel Debbouze, Rie Rasmussen, Serge Riaboukine  

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital DTS, 5.1 francouzsky, 5.1 česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků 

Obraz: černobílý PAL 16:9 

Bonus: originální trailer, hudební videoklip, trailery (Supernáhradník, Rituál, Wilderness), vychází na DVD, Bioscop v kinech 

 

Bonusy