Blesk – Million Dollar Baby

Deník Blesk vychází již příští týden, tj. v úterý 12. června 2007 s americkým filmem Million Dollar Baby, který získal řadu ocenění a to za cenu 45,– Kč včetně novin (38,– Kč DVD + 7 Kč samotný deník).

Tento film získal čtyři Oscary v kategoriích Nejlepší film, Nejlepší režie (Clint Eastwood), Nejlepší herečka v hlavní roli – (Hilary Swank), Nejlepší herec ve vedlejší roli (Morgan Freeman) plus 3 nominace: Nejlepší herec v hlavní roli – Clint Eastwood, Nejlepší scénář, Nejlepší střih.
Již samotný výčet ocenění mluví o kvalitách filmu, takže pokud se neřadíte mezi zásadní odpůrce boxerských filmů (jako třeba já), pak myslím že za 38,– Kč není co řešit.
Úspěchy a nezdary oblíbené hollywoodské herečky Hillary Swank (32) se střídají pravidelně jako roční období. Přitom odmalička se mohla věnovat úplně jinému odvětví – sportu.

Už jako malá se zajímala o aktivní pohyb, a to o jakýkoliv. Okusila různé plavecké disciplíny, ale osahala si i gymnastické náčiní. Stejně jako sport ji ale bavilo i producírovat se před kamerou. Už v šestnácti se odstěhovala do Los Angeles splnit si svůj sen – zahrát si v nějakém trháku. Od drobných rolí v různých sitkomech a seriálech se vypracovala až k hlavní roli ve filmu Kluci nepláčou.

A co se nestalo! Hillary si na tehdejším předávání Oscarů sebrala rovnou zlatou sošku za nejlepší herecký výkon. „Lidé mě poznávali na ulici, otáčeli se za mnou, bylo to zvláštní,“ zavzpomínala na svůj první velký úspěch.
Od té doby je jeií kariéra jako sinusoida. Jednou nahoře, jednou dole. Oblíbené filmy střídá s „béčkovými“ snímky a zas naopak… Připomeňme si také její účinkování ve filmu Černá Dahlia. Přesto patří mezi uznávané herečky. Svůj herecký um totiž potvrdila před třemi lety, když díky snímku Million Dollar Baby vytřela všem svým konkurentkám oči. Získala svého druhého Oscara a pochvalu od drtivé většiny kritiků. A to se u tak mladé herečky málokdy vidí.
Stárnoucí Frankie Dunn (Clint Eastwood) se pokouší usmířit se svou dcerou, nemá však štěstí. Frankie trénuje mladé a nadějné boxery. Nedaří se mu je ale dostat k mistrovskému zápasu. Okolo ringu Dunnovi pomáhá Eddie Scrap-Iron Dupris (Morgan Freeman), bývalý boxer, kamarád a často i zachránce. Zatímco Frankieho poslední talent zahne k jinému managerovi, v tělocvičně se objeví Maggie Fitzgerald (Hilary Swank). Odstrkovaná a naštvaná, Maggie prahne po tom, aby jí někdo konečně věřil. Dunn jí ale trénovat nechce. Maggie se však na tréninku domluví s Eddiem a postupně si svou houževnatostí získá i Frankieho. Během tréninku se pak oba naučí něco o smutné minulosti toho druhého. Když se ale Maggiin sen začne naplňovat, čeká hrdiny další tragédie. Eastwoodovy snímky charakterizuje autorova tvář. Je v nich tvrdost a smutek, ale prostupuje jimi i nezničitelná a žhavá srdečnost.

Po vzoru deníku Aha zřejmě nyní i Blesk pochopil, že papírová obálka je sice praktická pro distribuci, ale řada lidí si chce DVD vložit do standardního plastového obalu na DVD. A tak jim vychází vstříc otištěním normálního obalu na DVD, který vyjde v Blesk magazínu v pátek 15. června 2007. Tento originální přebal si můžete vložit do prázdné krabičky na DVD a získáte tak disk se vším všudy jako kdyby byl koupený v obchodě. Tam by jste ale museli do kapsy sáhnout podstatně hlouběji….