Aha! – Rambo: První krev

V pořadí již desátým DVD v deníku Aha! je americký film, který již nedávno vyšel i v jiných časopisech (Hype, TV DUEL), s názvem Rambo: První krev. Tentokrát si ho však máte možnost koupit za lidovou cenu 38,- Kč. Vychází první srpnový den – tuto středu 1. sprna 2007 (tedy již pozítří) a ve čtvrtek pak vyjde obal na právě vydané DVD. Rambo vám předvede, jak přežít v Oregonských horách s šíleným policajtem v patách!

Voják americké armády John Rambo (Sylvester Stallone) se po letech vrací z pekla vietnamské války zpět do své vlasti. Ale politická situace se mezitím změnila, mladý muž se setkává jen s nepochopením a jednoho dne je šerifem malého podhorského městečka (Brian Dennehy) zatčen pro potulku a odveden na místní policejní stanici. Podaří se mu však utéct a v nedalekých horách svádí se svými pronásledovateli nelítostný boj o holý život.

Jako bývalý příslušník elitních jednotek využívá všechny své schopnosti, aby unikl smrti z rukou šerifa a jeho lidí. Na útěku před policisty a příslušníky národní gardy rozpoutá John Rambo soukromou válku.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Drama / Thriller

Rok vzniku: 1982

Země původu: USA

Původní název: First Blood

Délka: 97 minut

Světová premiéra: 22. října 1982 – USA

Režie: Ted Kotcheff

Námět: David Morrell (román)

Scénář: Michael Kozoll, William Sackheim, Sylvester Stallone

Produkce: Buzz Feitshans, Mario Kassar, Herb Nanas, Andrew G. Vajna

Hudba: Jerry Goldsmith

Kamera: Andrew Laszlo

Střih: Joan E. Chapman

Kostýmy: Tom Bronson

Společnost: Anabasis N.V. / Elcajo Productions

Natáčeno: Golden Ears Provincial Park, British Columbia, Kanada / Hope, British Columbia, Kanada / North Vancouver, British Columbia, Kanada / Pitt Lake, Pitt Meadows, British Columbia, Kanada / Pitt Meadows, British Columbia, Kanada / Port Coquitlam, British Columbia, Kanada

Hrají: Sylvester Stallone (Rambo), Richard Crenna (Trautman), Brian Dennehy (Teasle), Bill McKinney (Kern), Jack Starrett (Galt), Michael Talbott (Balford), Chris Mulkey (Ward), John McLiam (Orval), Alf Humphreys (Lester), David Caruso (Mitch), David L. Crowley (Shingleton), Don MacKay (Preston), Charles A. Tamburro (pilot), David Petersen (parašutista), Craig Huston (radiooperátor), Patrick Stack (poručík Morgen), a další  

Údaje o DVD:  

Obraz: MPEG 2,35:1, barevný PAL

Zvuk: český 2.0 + anglický 5.1 a DTS ES

 

Menu tohoto DVD je jednoduché ale pěkně zpracované. Nabízí v podstatě tři hlavní možnosti: Přehrání celého filmu, výběr z kapitol a nastavení přehrávání filmu.