TV DUEL – Rudá Sonja

Časopis TV DUEL & film s DVD se v čísle 17/2007 po vydání všech tří dílů Rambo I, II a III přidržel akčního žánru, i když k akci přidal notnou dávku komiksové fantastiky. Pouze Sylvestera Stallona vystřídal Arnold Schwarzenegger. Vychází v úterý 7. srpna 2007 a cena časopisu i s DVD je 129,- Kč.

Krutá královna Gedren (Sandahl Bergman) touží po absolutní moci nad světem. Zaútočí na město Hablac a zabije majitele talismanu, který může zničit vše na zemi. Rudá Sonja (Brigitte Nielsen), jeho sestra, se však s magickým mečem vydává na odvážnou výpravu, aby Gedren porazila. Proti zlé královně se postaví i strážce talismanu Kalidor (Arnold Schwarzenegger), ochraňuje Sonju a nakonec se do ní zamiluje. Jenže krásná bojovnice Sonja přísahala, že nikdy nebude patřit žádnému muži.
Neohrožená Brigitte Nielsen s pomocí odvážného Arnolda Schwarzeneggera hledá talisman, jehož obrovská moc by mohla zničit vše na zemi. Je o to nebezpečnější, neboť se nachází v rukou zlé královny Gedren… Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce zraněná kněžka unikne z chrámu, a je zachráněna bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho dívka, aby našel její sestru SONJU a pomohl jí zastavit královnu Gedren. Rusovlasá SONJA, která přísahala Gedren pomstu za to, že ji nechala znásilnit svými vojáky a vyvraždila její rodinu se okamžitě vydá po stopách kruté královny. V další cestě pokračuje SONJA, doprovázená Kalidorem, Tarnem a Falkonem. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží k hradu, kde Gedren právě rozpoutala nečisté síly talismanu. Pokud ho chtějí SONJA s Kalidorem zničit, mají poslední možnost…
Nečekejte žádné náročné dílo aspirující na dobytí vyrcholných příček světové kinematografie. Jde o čistě odpočinkovou záležitost (navíc v tomto konkrétním případě dle mého soudu lehce podprůměrnou), nicméně mezi určitými okruhy milovníků fantasy literatury značně kultovní. Pokud se vám líbí dílka typu Xena bojovnice a Barbar Conan, nebo pokud máte zálibu v dominantních ženách, pak budete jistě spokojeni.

Originální název: Red Sonja
Žánr: Akční, Fantasy
Země původu: USA, Nizozemí
Rok vniku: 1985
Délka: 89 min
Námět: Robert E. Howard
Scénář: Clive Exton, George MacDonald Fraser
Režie: Richard Fleischer
Hrají: Arnold Schwarzenegger, Brigitte Nielsen, Sandahl Bergman, Paul L. Smith, Ronald Lacey, Lara Naszinsky, Francesca Romana Coluzzi , Tad Horino, Kiyoshi Yamasaki
Produkce: Christian Ferry
Hudba: Ennio Morricone
Kamera: Giuseppe Rotunno
Střih: Frank J. Urioste
Kostýmy: Danilo Donati
Zvuk: Dolby Digital:1.0 česky, DD 5.1:anglicky
Titulky: české