Co vychází na DVD na Slovensku

Pojďme krátce nahlédnout k našim východním sousedům, jaká příbalová DVD tam tento měsíc vyšly a ještě vyjdou. Jedná se především o dva deníky – Nový čas a Plus jeden den. V deníku Plus 1 den nyní vychází DVD v úterý i ve čtvrtek. Cena je 43,– Slovenských korun. Dalším periodikem s DVD je Nový čas pre ženy. Zde je cena o skoro dvojnásobná: 79,– Sk.

Již minulý týden – 5. září 2007 – vyšlo DVD Marečku podejte mi pero v deníku Plus 1 den. O tom jsme vás informovali v samostatném článku.

Hned o dva dny později vyšel v deníku Nový čas francouzský film s Pierrem Richardem Hračka.
Předvčírem pak začala vycházet v deníku Plus jeden den filmová pentalogie o básnících. V úterý 11.9.2007 to byl první film celé série Jak svět přichází o básníky.

Tentýž den vyšlo v magazínu vydávané společností Ringier Nový čas pre ženy (obdoba českého Blesku pro ženy) DVD s filmem Holky v balíku. V dohledné době se na toto DVD podíváme podrobněji.

Včera – 13. září 2007 pak vyšla „dvojka“ cyklu „básnických“ veseloher Jak básníci přicházejí o iluze.
Zítra v deníku Nový čas vychází známá francouzská komedie s Louisem de Fnésem a Annie Girardotovou o rozpínavém vynálezci a podnikateli a jeho přírodymilovné a ekologicky založené manželce Jeden hot a druhý čihí. Ostatně včera jsme o tom publikovali samostatný článek

Příští úterý 18. září 2007 vyjde třetí pokračování básnické ságy s názvem Jak básníkům chutná život.
Dva dny na to, ve čtvrtek 20. září 2007 vyjde v tomtéž deníku předposlední díl Konec básníků v Čechách
A pak další úterý přespříští týden bude série završena 25. září 2007 (zatím) posledním dílem Jak básníci neztrácejí naději

Všechny filmy o básnících už v České republice vyšly jako příloha časopisu TV DUEL za cenu 129,– Kč s časopisem. Je zatím nezodpovězenou otázkou, zda se ještě znovu objeví i v České republice v edičních plánech deníků vydávajících příbaly za ceny do 50,– Kč. Uvidíme.