Blesk – Let’s Dance

Někdy si říkám, proč se tvůrci na to radši rovnou nevykašlou a nejdou raději na pivo. Ušetřili by alespoň filmový materiál, čas, peníze a v konečném důsledku nervy diváků. Film Let’s Dance se mi svého času dostal do ruky a vydržel jsem to asi jen do poloviny. Pro ty, kdo mají silnější náturu, se příležitost naskýtá v pátečním Blesku dne 10. října 2008 za 49,- Kč.

Možná je to tak trochu deformace z povolání. Režisérka tohoto filmu Anne Fletcher je tancem posedlá. Nejen že byla původně tanečnicí, ale i jako herečka hrála v rolích tanečnic v bezpočtu filmů. No budiž, mohla ale aspoň přijít s něčím krapet originálnějším a méně nudným. Docela mě překvapilo, že na CSFD má tento film hodnocení skoro 60%. Proboha za co? I když… Milovnicím romantických sladkobolných blábolů se to asi líbit bude.

Tyler Gage je rebel na špatné straně Baltimoru, který má však sen, že se jednoho dne odtud dostane. Nora je prvotřídní prima balerína, která navštěvuje v Baltimoru ultra-elitní Marylandskou školu umění, a jediná věc, která stojí v cestě její jasně zářivé budoucnosti, je najít skvělého tanečního partnera pro své vystoupení. Když se Tyler kvůli potížím se zákonem dostane do Marylandské školy umění na veřejně prospěšné práce, je pro všechny jen drzým outsiderem. Jeho taneční nadání se však nezapře a Nora zjistí, že v tomto drsném klukovi je něco víc. Podaří se oběma realizovat své sny? A co láska? Nezkomplikuje jim životy?

Co moc nechápu je, proč distributoři nahradili jeden anglický název (Let’s Dance) jiným (Step Up). To už mohli zorvna ponechat ten původní. Ale zřejmě k tomu nějaký důvod měli, nejspíš aby se film neplet s kriiminálkou Step Up!. A co je na tom úplně nejhorší, film má i pokračování v podobě Let’s Dance 2!

Země původu: USA
Rok vzniku: 2006
Originální název: Step Up
Žánr: Hudební, Romantický
Režie: Anne Fletcher 
Hrají: Channing Tatum, Jenna Dewan, Anne Fletcher, Damaine Radcliff, Rachel Griffiths, Drew Sidora,  Mario, De’Shawn Washington, Ryan Sands, Josh Henderson, Jane Beard

Námět: Duane Adler
Scénář: Duane Adler, Melissa Rosenberg