Filmag Extra č. 12 – Zombie: Začátek

Filmag původně oznámil jako další v ediční řadě Horor na středu 17. prosince 2008 titul z osvědčeného okruhu témat Zombie: Začátek v ceně 45,- Kč, stylové rozloučení Bruna Metteie s hororovým žánrem. Nicméně byl nahrazen reedicí filmu Poslední žralok a stal se součástí Filamgu Extra s číslem 12, kde vyšel spolu s dalšími DVD (Expres hrůzyFrankensteinova dceraTichá noc, krvavá noc).

Sharon, která jediná přežila hrůzy Ostrova smrti, má potíže s pojišťovnou, když není schopna podat uspokojivé vysvětlení ztroskotání lodi Dark Star. Nikdo jí nevěří, považují ji za šílenou, když vypráví o živých mrtvých na ostrově, který není v žádných mapách. O rok později ji Barker, zástupce jedné velké farmaceutické firmy, který věří jejímu vyprávění (protože se dostal ke vzorkům těchto bytostí) požádá o pomoc. Sharon se tedy vrací na místo svých nejhorších nočních můr. Ale tentokrát už není sama. Doprovází ji perfektně vyzbrojené vojenské komando, odhodlané postavit se lidožravým nestvůrám. Jejich cílem jsou laboratoře, které jsou plné skleněných rakví s mutanty. Nastává nerovný boj. Skupina vojáků proti obrovské přesile nemrtvých zrůd nemá příliš šancí, a tak se z průzkumné mise stává boj o holé přežití. Boj, během kterého hrdinové postupně zjišťují, jak vlastně všechny ty hrůzy začaly a že hlavním cílem mise je přívést zpět jednoho z tvorů i za cenu jejich životů. Navíc velitel Taylor a Sharon objeví hnízdo, v němž jsou ženy vědecké posádky používány jako inkubátory nové generace dětských zombie. Ke slovu přichází plamenomet…

Žánr: Horor / Akční

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2007

Délka: 91 minut

Původní název: Zombi: La Creazione / Zombies: The Beginning

Režie: Bruno Mattei (as Vincent Dawn)

Scénář: Antonio Tentori, Giovanni Paolucci

Produkce: Giovanni Paolucci

Kamera: Rey de Leon

Společnost: Diamonds International Film

Natáčeno: Filipíny

Hrají: Yvette Yzon (Sharon), Paul Holme (Barker), Jim Gaines (vůdce zombie), Dyane Craystan (Kramer), Alvin Anson (Taylor), James Gregory Paolelli (Jurgens), Gerald Acho (Thompson), B. B. Johnson (Zamura), Mike Vergel (Ludman)

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: ?

E-shop Řitka video s.r.o.