Sport – Noc oživlých mrtvol

I když se zdá, že v oblasti hororových filmů je nabídka v poslední době neuspokojivá, je zde vždycky možnost vrátit se ke kořenům žánru. Ano, mám na mysli osvědčenou klasiku Noc oživlých mrtvol, která vychází v sobotním Sportu 14. března 2009 za 49,- korun vezdejších. DVD je filmem George A. Romera z roku 1968. Film na DVD je však digitálně vyčištěn a dodatečně kolorován. Mimo původní anglické stopy je na DVD také český dabing. A je to již druhý zombie film v tomto týdnu!

Noc oživlých mrtvol není remake filmu z roku 1968 z produkce Goerge A. Romera. Je to ten původní film, pouze upravený. Ben a Barbara jsou omráčeni v malé osamělé usedlosti, která se nachází nedaleko ponurého hřbitova. Když se proberou, zjistí, že jsou mrtví. Jdou se projít, aby zjistili, co se děje. Zjistí, že je pronásledují zobmbie. Scénář remaku je téměř stejný jako u originálu a ke své předloze se chová s úctou. Film jako takový je důvodem mnoha vášnivých sporů fanoušků, zda je lepší originál nebo kopie.

Země původu: USA
Rok vzniku: 1968
Originální název: Night of the Living Dead
Žánr: Horor
Režie: George A. Romero
Hrají: Duane Jones, Judith O’Dea, Karl Hardman, Marilyn Eastman, Keith Wayne, Judith Ridley, S. William  Hinzman, George A. Romero, Debbie Rochon