Vapet pro každého – Police story

Vapet se v edici Pro každého v úterý 17. března 2009 vrací do osvědčené oblasti asijských mlátiček dalším filmem Jackieho Chana Police Story za 48,- Kč.

Policie má plán na dopadení drogového bosse vymyšlený do posledního detailu. Ale vždy se může něco pokazit. Naštěstí je tu detektiv Kevin Chan, kterému se podaří dotáhnout celou akci do konce. Šéf gangu je ale u soudu osvobozen, když důkazy „zmizí". A tak dalším úkolem detektiva je chránit ženu, která jako jediná může u soudu zločince usvědčit, a dostat ho tak na pěkně dlouhou dobu za mříže. Ten ale do vězení nespěchá, a tak je jeho cíl jasný, zlikvidovat jedinou svědkyni a přitom pošpinit jméno policie. Svědkyně je unesena a Kevin falešně obviněn ze zabití policisty. Při hledání důkazů musí zůstat naživu tak dlouho, než přesvědčí kolegy o své nevinně.

Skvělé bojové scény, kaskadérské výkony, při kterých mrazí, divoké honičky, typický humor Jackieho Chana – to je Police Story!

Po neúspěchu a zklamání ze svého prvního amerického filmu Ochránce se Jackie Chan rozhodl natočit honkongskou předělávku. Film končí slavným finále v obchodním domě, při němž Chan utrpěl jedno ze svých nejhorších zranění – málem ochrnul, když si při sjezdu z tyče zlomil sedmý a osmý obratel. Kaskadéři to také neměli lehké – na cukrové sklo nebylo (film stál 1 milion dolarů, tedy tolik, kolik stály jedny šaty v Kleopatře 1963) a tak všechno sklo ve filmu je pravé. Sám Jackie Chan považuje tento film za jeden ze svých nejlepších a někdy by chtěl natočit remake. Nicméně film má minimálně další tři pokračování…

Žánr: Akční / Komedie / Thriller / Krimi

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1985

Délka: 84 minut

Původní název: Ging Chaat Goo Si

Světová premiéra: 14. prosince 1985 – Hong Kong

Režie: Jackie Chan

Scénář: Edward Tang

Produkce: Raymond Chow, Leonard Ho

Hudba: J. Peter Robinson

Kamera: Yiu-Tsou Cheung

Společnost: Golden Way Films Ltd. / Paragon Films Ltd.

Natáčeno: Hong Kong, Čína

Hrají: Jackie Chan (Chan Ka Kui), Brigitte Lin (Selina Fong), Maggie Cheung (May), Kwok-Hung Lam (Supt. Raymond Li), Bill Tung (inspektor Bill Wong), Yuen Chor (pan Chu), Charlie Cho (John Ko), Chi-Wing Lau (Cheung), Hark-On Fung (Danny Ko), Hing Ying Kam (inspektor), Mars (Kim), Po Tai (Lee), Fat Wan (Jacknife), Fung Woo (velitel stanice), Money Lo (TV reportér), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 kantonsky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný