Amercom – Ženatý se závazky 1

Dnes v pátek 19. března 2009 se dočkali všichni (nebo alespoň někteří) příznivci sitcomu Ženatý se závazky. První DVD s prvními třemi epizodami vyšlo od Amercomu za zaváděcí cenu 9,- Kč.

Abych se přiznal, po zkušenostech s Hercule Poirotem jsem ani neočekával, že cestou z práce toto DVD v ceně 9,- Kč ještě vůbec v nějaké trafice uvidím. Ale skutečnost, že v mé oblíbené prodejně tabáku a tisku jich ležel ještě ve čtyři odpoledne celý stoh mi trochu vyrazila dech. Ale v zájmu objektivity je třeba říct, že v naší trafice (při domluvě s paní trafikantkou) jsem od Amercomu sehnal vždycky všechno (ovšem kromě Poirota, který vůbec do našeho města z mě neznámých důvodů vůbec nechodí).Takže za tenhle způsob distribuce si zaslouží ten, kdo to má na starosti (vydavatel, distributor, co já vím kdo ještě… ) pochvalný bod.

I když nejsem zrovna skalní fanda tohohle seriálu, a popravdě řečeno ho ani nemám v úmyslu pravidelně kupovat, rád jsem obětoval těch devět korun českých, abych se mohl s vámi čtenáři podělit o první dojmy z DVD. Dabing je evidentně převzatý z televize Nova., a proti němu nemám žádné výhrady. Obraz – to je otázka. Ať už je obraz přepsán z čehokoliv, jeho kvalita příliš vysoká zrovna není. Možná je tento fakt zapříčiněn stářím seriálu a faktem, že první díly se v lepší kvalitě nedochovaly.  Takže je zde určitá naděje, že kvalita se bude s dalšímí díly zlepšovat. Vzhledem k tomu, že další díly se mi do ruky už asi nedostanou, nechám na čtenářích, aby případně podali info do komentářů.

DVD je dodáváno papírové v pošetce 10 x 10 cm, která je podložena doprovodným dvojlistem velikosti A4 s informacemi o seriálu. Ten je vyztužen tvrdým kartonem a to vše je zataveno do průhledného PE obalu. Seriál má vycházet každé dva týdny vždy po dvou DVD s celkem 6 díly seriálu.Jednotlivé epzody mají okol třiadvaceti minut.

01. Pilotní epizoda
Al má práci, která ho otravuje a manžeku, která nehne prstem. A když chce jít aspoň jednou večer na basketbal, musí trčet doma, poněvadž Peggy k nim pozvala nové sousedy – Rhoadesovy. Je to jejich první návštěva u Bundů…

02. epizoda
Peggy se pod vlivem Marcy rozhodne zavést převratné změny. První na řadě je vegetariánská dieta. Al protestuje, jenže nic jiného k jídlu doma není. Pak mu Steve poradí fintu, aby aspoň týden předstíral, že mu to chutná, dokud to Peggy neomrzí.

03. epizoda
U sousedů byla vloupačka a navíc někdo ukradl z Bundova auta rádio. Steve a Marcy si koupí hlídacího psa, Al si koupí pistoli. Když pak v noci zaslechne podezřelý šramot, vyběhne s bouchačkou ven a… zastřelí Rhoadesovic psa.

Údaje o DVD:
Obraz: barevný 4:3
Zvuk: zvuk DD 2.0 česky, DD 2.0 anglicky, DD 2.0 polsky (lektor)
Titulky: polské
Typ disku: DVD 5
Délka: 70 minut