Atypfilm – Bella a Sebastian 4. díl

Čtvrté a současně poslední DVD se seriálem Bella a Sebastian z edice Atypfilmu vyšlo v pátek 20. března 2009. Cena 49,- Kč.

Příběhy malého chlapce Sebastiana a jeho fenky Belly z horské vesničky Saint-Martin, kde bydlí mimo jiných i chlapcův adoptivní dědeček César. Správný poprask nastane v době, kdy mezi "uzavřenou" společnost vesničanů přichází pašerák drog Norbert. Nebyla by to ale chytrá Bella, kdyby něco jejímu čumáku uteklo a Sebastian si toho nevšiml…

Seriál vznikl na základě knižní předlohy autorky Cécile Aubry.

Závěrečné DVD tohoto dnes již nostalgického seriálu zachycuje osudy pašeráka Norberta, který přichází do hor a ubytuje se u starého Césara. Jeho cílem je vycvičit Bellu k pašování zboží přes hranice. Jako záminku si vymyslí fakt, že Bella má doprovázet do hor turisty. Jednou, když měla Bella přenést za hranice ukradený mikrofilm, byla tato akce zmařena a Norbert dopaden.

Během vánoční noci byl v Paříži ukraden vzácný mikrofilm s tajným dokumentem výzkumného ústavu. Zalarmovaná policie našla rychle stopu. Avšak nemohla zabránit, aby se tento mikrofilm nedostal do Norbertových rukou. Ten jej dal do tajné schránky v obojku, který bude mít při své poslední cestě Bella. Ve skrýši na velké hoře ji budou očekávat dva lidé. Vezmou jí obojek s mikrofilmem a pak přejdou hranici zvláštní jeskyní, která ústí tajným vchodem do krbu ve skrýši kam chodí Bella. Dobře vymyšlený plán však selže, protože Sebastian šel za Bellou až do nebezpečné soutěsky a zavolal ji. Jakmile Bella zaslechla volání, zapomněla na svůj úkol a vrátila se. V tom se mlha trochu zvedla a po Belle začali střílet celníci. A jejich střelbu slyšel doktor Guillame. oba celníci tvrdí, že Bellu nemohli zasáhnout, ale kdo může vědět, kam střílí a koho zasáhne, když je taková mlha. Guillameho nepřesvědčili, vydal se hledat ve sněhu, nachází stopy Belly a jde po nich dál.

Žánr: Dobrodružný / Drama / Rodinný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1965

Délka: 39 epizod po 26 minutách

Původní název: Belle et Sébastien

Režie: Cécile Aubry, Jean Guillaume

Námět: Cécile Aubry (román)

Scénář: Cécile Aubry

Produkce: Hélène Gagarine, Etienne Laroche

Hudba: Éric Demarsan, François Rauber, Daniel White, David White

Kamera: Jacques Ledoux, Henri Raichi

Společnost: Gaumont Télévision / Office de Radiodiffusion Télévision Française / Société des Etablissements L. Gaumont

Hrají: Pierre Mehdi El Glaoui (Sebastián), Edmond Beauchamp (Cézar), Jean Michel Audin (Dr. Guillaume), Paloma Matta (Angelína), Dominique Blondeau (Jean), Maryse Christophe (Viktorína), Claude Rossignil (Boucher), Hélène Dieudonné (Celestína), Maurice Poli (Norbert), René Blancard (komisař), Géo Beuf (Moulin), Pierre Cavallo (Georges), Michel Garnier (Sylvain), Albert Dagnant (Johannot), Nae Germon (majitel kavárny), Jean-Pierre Lorrain (Boualin), Pierre Massimi(Berg), Jean Combal, Guy Di Rigo, a další

Údaje o DVD (asi jako minule):

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francousky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný

Délka: 103 minut

Bonusy: Trailery (S.S.D. – Spojení nenavázáno, Potka 007 a UFO, Crazy Gang na ponorce, Láska On-Line, Sůl nad zlato)