Filmag válka film – Hitlerova SS: Portrét zla

Než se opět rozjede další filmová epopej, nabízí nám Filmag v úterý 7. dubna 2009 v ediční řadě Válka film oddech u původně televizního titulu Hitlerova SS: Portrét zla za 45,- Kč.

Na pozadí pohnutých událostí, které provázely krvavou cestu Hitlera k moci, se odehrávají strhující osudy dvou německých mužů, z nichž každý výrazným způsobem zasáhl do průběhu otřesných historických událostí.

Příběh dvou bratrů, synů železničáře – Helmuta a Karla Hoffmanových – začíná v roce 1931, kdy se postupně začali k moci dostávat Hitlerovi nacisté. Helmut, vystudovaný učitel, vstupuje do SS plný nadšení a ambiciózních cílů pod vlivem Reinharda Heydricha. Mladší Karl vstoupil do SA jako řidič zástupce velitele. Brzy tak poznává odvrácenou stranu fašistické moci. Po krvavém zásahu proti SA je poslán do vězení, do Dachau na převýchovu. Poté musí narukovat jako řadový voják do německé armády.

Morální cesty obou bratrů se začínají fatálně rozcházet a netrvá dlouho a osud je postaví proti sobě. Podaří se fanatickému Helmutovi konečně prohlédnout skrze nacistické pozlátko, anebo bude bránit nesmyslné ideály až do posledního okamžiku existence Třetí říše?

Žánr: Drama / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1985

Délka: 135 minut

Původní název: Hitler’s S.S.: Portrait in Evil

Světová premiéra: 17. února 1985 – USA

Režie: Jim Goddard

Scénář: Lukas Heller

Produkce: Edgar J. Scherick, Aida Young

Hudba: Richard Hartley

Kamera: Ernest Vincze

Společnost: Metromedia Productions

Natáčeno: Německo / Londýn, Velká Británie

Hrají: John Shea (Karl Hoffmann), Bill Nighy (Helmut Hoffmann), Lucy Gutteridge (Mitzi Templerová), David Warner (Reinhard Heydrich), Warren Clarke (Becker), Michael Elphick (Ernst Röhm), Stratford Johns (strýc Walter), Robert Urquhart (Albrecht Hoffman), José Ferrer (profesor Ludwig Rosenberg), Carroll Baker (Gerda Hoffmanová), Tony Randall (Putzi), John Normington (Heinrich Himmler), Derek Newark (Theodor Eicke), Paul Brooke (generál Josef Biegler, SA), Colin Jeavons (Adolf Hitler), John Dicks (Lutze), Ivor Roberts (Rudolf Longner), Prentis Hancock (Karl Tessler), Struan Rodger (Theo Schmidt), Robert MacLeod (Hans Meisner), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3

Bonus: fotogalerie, z naší nabídky