Filmag horor – Zámecká zrůda

Ve středu 6. května 2009 nám Filmag v edici horor za 45,- Kč nabídne další klasický titul s názvem Zámecká zrůda. Literární předlohou filmu byla povídka Outsider klasika žánru H. P. Lovecrafta. Zámecká zrůda se vydává na lov – jdi jí z cesty.

 

 

 

 

Američané, manželé Reillyovi, prožili tragédii, při níž zahynul jejich syn a dcera Rebeka oslepla. Zdědí starobylý zámek z 12. století a ihned se své nové sídlo vydají prozkoumat – Otec John doufá, že se v novém sídle urovná jeho vztah s manželkou Susan. Počáteční nadšení je rychle otupeno fatkem, že na zámku evidentně nejsou sami. Řinčení řetězů, podivné zvuky ze sklepení a tajemný noční návštěvník v Rebečině pokoji vyvolávají v nových majitelích paniku a prohlubují tak neshody, které v rodině panovaly už před příjezdem. Pravá hrůza však přichází ve chvíli, kdy je totožnost neznámé bytosti ze sklepa odhalena…

 

 

Dle znalých žánrová klišé nevadí. Kdo přečká poněkud pomalu se rozjíždějící první polovinu, dočká se přechodu od gotické atmosféry k uhrančivě drsným hrátkám, připomínajícím italskou klasiku let 70 a 80. Jakmile se objeví mosntrum, čeká nás příděl brutality a otevřené sexuality, pročež se zmínění znalci obávají sestříhané verze. 

 

 

 

A pro zajímavost – starobylý areál je italský hrad, který patří prezidentovi distribuční společnosti Full Moon Pictures.

 

 

Jo, a měli jste tušení, že figurky se vyrábějí i k takovým filmům? 

 

 

Žánr: Horor

Země původu: USA / Itálie

Rok vzniku: 1995

Délka: 95 minut

Původní název: Castle Freak

Světová premiéra:

Režie: Stuart Gordon

Námět: H.P. Lovecraft

Scénář: Stuart Gordon, Dennis Paoli

Produkce: Albert Band, Charles Band

Hudba: Richard Band

Kamera: Mario Vulpiani

Společnost: Full Moon Enterprises, Full Moon Entertainment

Natáčeno: Giove, Terni, Umbria, Itálie

 

 

 

Hrají: Jeffrey Combs (John Reilly), Barbara Crampton (Susan Reillyová), Jonathan Fuller (Giorgio), Jessica Dollarhide (Rebecca Reillyová), Massimo Sarchielli (Giannetti), Elisabeth Kaza (Agnese), Luca Zingaretti (Forte), Helen Stirling (vévodkyně D’Orsinová), Alessandro Sebastian Satta (JJ), Raffaella Offidani (Sylvana), Marco Stefanelli (Benedetti), Tunny Piras (Grimaldi), Rolando Cortegiani (Tonio), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: žádný