Aha! – Světoběžník 2 – Afrikou od severu k jihu

 

Minulý týden odstrartovala v ediční řadě pondělního Aha! Světový dokument nová cestopisná série Světoběžník. V pondělí 11. května 2009 vyjde druhý disk tohoto desetidílného cyklu s názvem Afrikou od severu k jihu. Cena 49,- Kč.

 

 

Ediční řada Světový dokument – Světoběžník – přináší tříhodinové filmové materiály, na kterých naleznete pozoruhodné zeměpisné cykly ze vzdálených i blízkých koutů naší planety. Cestopisný seriál SVĚTOBĚŽNÍK vychází na deseti DVD. 

 

Jsou místa, na která dosud zavítala nepatrná hrstka Středoevropanů. Jiná naopak každoročně vítají desetitisíce okouzlených návštěvníků. Prostřednictvím tohoto cestopisného seriálu máte možnost tato místa navštívit. 

 

Obsah DVD:  

 

1. Egypt 

…co ještě říci o zemi, o níž bylo již tolik řečeno i napsáno! Přece jen… Naše nabídka zaujme ty, kteří chtějí VIDĚT egyptské památky tak, jako nikdy předtím. 

 

2. Namibie 

Je jedním z nejméně lidnatých států na světě a zároveň patří mezi nejméně známé africké země – a to navzdory faktu, že zde najdeme nezvyklou směs panenských horizontů, pláží, pouští a měst s germánskou architekturou. Namibie se také může pyšnit fascinující faunou a bohatými safari parky. 

 

3. Tunisko 

Pulzující městečka s rušnými tržišti, mohutné tvrze, na které dopadá žár pouštního slunce, starověké ruiny a… Nepřipomíná vám to Hvězdné války? Takové romantické obrazy, ale nejen ty, najdete na DVD, které právě držíte v rukou. 

 

4. Keňa

Východoafrická země, ležící rovným dílem severně i jižně od rovníku, zosobňuje asi nejlépe africký kontinent. Říká se, že Keňa je sen a probuzení, iluze a realita v jednom. Poznáte, nakolik je toto rčení pravdivé. 

 

5. Kanárské ostrovy 

Tenerife je nádherné místo pro vaši dovolenou. Okouzlující mix krásné zelené krajiny, prašných sopečných kráterů a pláží vám umožní si toto místo užívat po celý rok. Je rájem vodních sportů a neustále přibývajících golfových hřišť. 

 

6. Jižní Afrika 

Často bývá nazývána "celým světem v jedné zemi". Je vpravdě pulzující směsicí západní kultury, pohodlí a přepychu evropských měst s prvky tradičních kultur černého kontinentu. Tohle vše, společně se safari parky i rušnými plážemi najdete na DVD, které právě držíte v rukou.  

 

Zadní strana obalu 

 

Údaje o DVD

 

Obraz: barevný, PAL, 4:3

Zvuk: česky Dolby Digital

Titulky: české

Délka: cca 3 hodiny

Typ disku: DVD 9