Amercom – Encyklopedie II. světové války 19 – Gestapo

Uplynulo dalších 14 dní a tedy pro doplnění aktuální nabídky dnešního pondělí 18. května 2009 zbývá doplnit info o 19. dílu Encyklopedie II. světové války z vydavatelství Amercom. Přílohové DVD nese název Gestapo, obvyklá cena kompletu je 99,- Kč.

 

  

Tištěná podoba Encyklopedie nese název Operace „Tajfun". Kapitoly Historie jsou nazvány – Operace „Tajfun", Bitva o Moskvu, Žukovův útok, Tanky u Moskvy. Sekce Militarie nabízí Letadla 1939-1945 (hydroplány). Kalendárium se zabývá nejdůležitějšími událostmi prosince 1941.

 

 

V dalším čísle bychom měli najít kapitoly Diplomatická válka o rumunskou ropu, Vznik československé jednotky v SSSR, Heydrich a heydrichiáda.

 

 

A DVD:

 

Příběh nacistické Geheime Staatspolizei, neboli tajné státní policie, známé spíše pod zkratkou gestapo, začíná v roce 1933, kdy se do čela reorganizované pruské policie dostává Hermann Göring. Později je gestapo začleněno do organizační struktury SS a v byrokratické spleti jeho různých odborů se rodí některé z nejděsivějších projektů Hitlerova režimu. Za války pak gestapo působí nejen v Německu, ale i na okupovaných územích Evropy. Disponuje rozsáhlou sítí špehů a donašečů a jeho agenti mají neomezené právo zatýkat, věznit a popravovat, to vše pokud možno v utajení. Většina informací o hrůzné činnosti této zločinecké organizace tak vychází najevo až před soudním tribunálem v Norimberku…

 

 

Žánr: Válečný / Dokument

Délka: 51:38 minut

Rok vzniku: 1991

Režie: Michael Campbell

Scénář: Alasdair Simpson

Produkce: Gail Glenwright, Terry Shand, Paul Hembury, David McWhinnie

Společnost: Castle Communications / Eagle Vision

Hrají: Patrick Allen (vypravěč)

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky, polsky

Titulky: česky, polsky

Obraz: barevný/černobílý PAL 4:3

Bonus: žádný