Aha! – Světoběžník 4 – Cesta kolem světa

Řada pondělního Aha! "Světový dokument" a její nová cestopisná série Světoběžník se dostává ke čtvrtému pokračování. V pondělí 25. května 2009 vyjde čtvrtý disk tohoto desetidílného cyklu s názvem "Cesta kolem světa". Cena 49,- Kč.

Epizody jsou na disku opět ve zcela jiném pořadí, než jak uvádí obal (viz číslování)  

07. Petrohrad – 29:58

Ucelený barokně-klasicistický obraz města na Něvě jedno z nejkrásnějších měst Evropy. Jen návštěva proslulé Ermitáže činí z této cesty výjimečný zážitek. Kulturní nabídka města je prvotřídní a pohostinnost a srdečnost Rusů okouzlující.

02. Barcelona – 29:58

Hlavní město Katalánie je skutečným klenotem. Část jeho kulturní identity tvoří mnohokrát diskutovaná architektonická díla Gaudího. Barcelona, přezdívaná „země umění“, ovšem nabízí nejen výlety za architekturou od středověku až k věku modernímu, ale také nádherné pláže, výbornou kuchyni a živý noční ruch pulzující v rytmu flamenga.

03. Buenos Aires – 21:48  

Desáté největší město na zeměkouli a hlavní město Argentiny. Nevšední zážitky vás čekají třeba hned v rušném a nikdy neutichajícím přístavu na pobřeží Atlantského oceánu, při společném ústí řek Uruguay a Paraná.

01. Amsterdam – 29:53

Hlavní město Nizozemska, město volnosti a svobody, ale i finanční a obchodní centrum, město Rembrandta van Rijna a Anny Frankové, město s historickým jádrem a systémem soustředěných kanálů, které dodnes charakterizují tvář této metropole.

05. Los Angeles – 19:49

Zveme vás do města filmového průmyslu a hvězd stříbrného plátna. Druhé největší město USA, ležící ve státě Kalifornie na pobřeží Tichého oceánu, známé nekonečnou spletí ulic a rodinných domků. Jde o nejvýznamnější světové centrum kultury, vědy, technologií, mezinárodního obchodu a vzdělání.

04. Montreal – 22:09

Kanadské město francouzské provincie Québec je proslavené hokejem a festivaly všeho druhu. Město se pyšní stovkami katolických kostelů, a tak není divu, že je nazýváno městem svatých a městem sta věží.

06. Rio de Janiero – 29:49

Bez přehánění – Rio de Janeiro je jedním z nejlépe situovaných míst na světě. Během dne můžete lenošit na některé z mnoha okouzlujících pláží a přes noc metropole pulzuje v rytmu samby… A k tomu všemu ještě brazilská fotbalová mánie!

 

Údaje o DVD:

Délka: 184 minut

Zvuk: česky Dolby Digital

Titulky: české

Obraz: barevný, PAL, 4:3

Typ disku: DVD 9

Bonus: Upoutávka na další díly